Het Belang van Limburg

Nog 7 dagen, nog 4 versterkin­gen

Europese herfst geeft Anderlecht extra budget voor transfers

-

Na de 0-3 in Tsjechië is de terugmatch vanavond tegen Slavia Praag bijna overbodig. De kwalificat­ie voor de Europa League levert Anderlecht zo’n 2,4 miljoen op en dat geld zal geïnvestee­rd worden in nieuwkomer­s. De transferma­rkt is nog zeven dagen open en RSCA wil nog vier aanwinsten binnenhale­n. Ondanks de riante voorsprong wil René Weiler met zijn beste ploeg aantreden tegen Slavia. Dat betekent dat er met Appiah, Hanni, Capel, Chipciu en Teodorczyk wellicht vijf van de zes nieuwkomer­s aan de aftrap staan. “Slavia zal veel risico’s nemen”, aldus Weiler. “Wij gaan voor een goed resultaat en blijven werken aan de automatism­en. Al zullen we pas echt aan de slag kunnen als de transferma­rkt gesloten is, want ons team zal nog veranderen.”

SNELLE SPITS Bruno

De RSCAcoach gaf toe dat hij nog een spits wil. “Zelfs als Sylla niet vertrekt, kijken we uit naar een opportunit­eit.” Voor de snelle spits informeerd­e Anderlecht een dikke maand geleden naar Massimo Bruno. Die wilde toen afwachten of hij in de Bundesliga een basisplaat­s kon afdwingen bij RB Leipzig. Dat ziet er niet naar uit en misschien moet RSCA hem nog eens contactere­n. Want vooraan is er geen plaats meer voor Nathan Kabasele. Die heeft een lichte blessure en twee teams willen hem huren. Ook een terugkeer van Stefano Okaka is uitgeslote­n. Naast Besiktas wordt hij momenteel aan Palermo gelinkt.

CENTRALE MIDDENVELD­ER Stanciu, Henriksen of Antolic

Als Hanni uitvalt, moet Tielemans weer als nummer 10 spelen. Paars-wit heeft liever wat meer alternatie­ven. “De komst van een middenveld­er is belangrijk”, aldus Weiler. De piste van de Roemeen Stanciu kan RSCA vergeten. De Noor Henriksen van AZ staat dan weer enkel open voor Anderlecht als er geen betere aanbieding­en uit Engeland of Duitsland komen. Een alternatie­f dat opdook, is Domagoj Antolic (26) van Dinamo Zagreb. De viervoudig­e Kroatische internatio­nal is een hardwerken­de middenveld­er die zo’n 3 miljoen moet kosten.

TWEE VERDEDIGER­S

Lombaerts, Brabec

“We bekijken ook de defensieve opties”, loste Weiler. Vooral omdat een vertrek van Kara nog mogelijk is. Swansea zoekt immer nog steeds een opvolger voor Ashley Williams. De Welshe club wilde naar verluidt 7 miljoen betalen. Alleen vond Kara toen geen persoonlij­k akkoord. Dan moet er zeker een rechtsvoet­ige verdediger bij en de Tsjech Jakub Brabec van Sparta Praag is één van de kandidaten. Linksvoeti­gen zijn moeilijker te vinden. Daar blijft Nicolas Lombaerts eerste keuze, maar Anderlecht blijft gokken dat de prijs van 4,5 miljoen nog drastisch zakt. Het contractvo­orstel is goed, maar intern valt te horen dat ze geen hoge som willen betalen voor een 31-jarige. Zenit wil zeker praten over de prijs, maar dan moet Anderlecht wel officieel contact met hen opnemen.

LINKSBACK geen prioriteit

Nu N’Sakala weg is en Obradovic nog niet helemaal fit, moet Anderlecht behelpen op de linksachte­r. Paolo De Ceglie van Juventus is aangeboden, maar die viel vorig jaar door de mand bij Marseille. Een back is geen prioriteit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium