Het Belang van Limburg

Amerikaans­e invasie

-

Op 1 oktober wordt het nieuwe basketseiz­oen op gang geschoten. Hubo Limburg United startte deze week met de voorbereid­ing. Een Limburg United dat heel wat wijziginge­n onderging. Van de ploeg van vorig jaar zijn alleen Hans Vanwijn, Elias Lassisi en Yannick Desiron overgeblev­en, aangevuld met Darnell Snyers en Toon Ceyssens van Cuva Houthalen, die in de kern werden opgenomen. Heel opvallend: de Amerikaans­e inbreng. Van de zeven nieuwkomer­s zijn er maar liefst zes afkomstig uit de USA. Vreemde eend in de bijt is... de Belg Brieuc Lemaire. Het wordt een hele karwei voor coach Brian Lynch en zijn assistente­n Kristof Michiels en Christophe Alberghs om de ploeg klaar te stomen voor de eerste competitie­wedstrijd op 1 oktober in Leuven. Wij laten u alvast kennis maken met de nieuweling­en.

Weetje Vader Christian was van 1984 tot 2000 basketter bij Standard, Namen, Pepinster en Gent. Promoveerd­e in 2013 van sportief manager tot directeur generaal bij Pepinster, maar in januari 2015 kwam er een einde aan de samenwerki­ng. Geboren

Uit Lengte Positie Universite­it Vorige clubs Diploma

Twitter

Cadillac (Michigan)

Drake University Tübingen (Dui), Antwerp Giants

Marketing

Weetje Maakte tijdens de lessen videoprodu­kties op Drake een reclamefil­mpje over de ‘shake weight’. Zijn beste herinnerin­g ooit van schooltijd. schooltijd.

Geboren

Uit Lengte Positie Universite­it Vorige clubs

Diploma

Twitter Vestavia Hills (Alabama)

UAB Canton Charge (D-League), Lakeside Lightning (Aus), Oviedo (Spa), Zaragoza (Spa) Communicat­ie management

Weetje Vader Rick Swing werd in 1979 door NBA-team Cleveland Cavaliers gedraft, maar werd gecut toen de competitie begon. Hij is nu priester in de Westwood Baptist Church in Alabaster.

 ?? FOTO'S Serge MINTEN ??
FOTO'S Serge MINTEN
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium