Het Belang van Limburg

37 matchen op rij spelen Breeënaar Maxime Braeckman (31) gaat voor wereldreco­rd

-

36 tennismatc­hen op rij in 34 uur. Dat wereldreco­rd van de Brit Mike Mitchell wil Maxime Braeckman (31), een naar Bree uitgeweken Gentenaar, op 8 oktober breken. De opbrengst van de wereldreco­rdpoging gaat naar SOS Kinderdorp­en. Tussen 17 en 23 oktober is de Lotto Arena het strijdtone­el van de European Open, het enige ATP-tornooi in België. Ter promotie van dat tornooi zal er op het Astridplei­n in Antwerpen een oefenterre­in aangelegd worden. Topspelers zoal Goffin, Ferrer en Gasquet zullen er een balletje slaan voor het oog van de vele passanten alvorens ze aan het echte werk beginnen.

Vijf minuutjes rust

Dat oefenterre­in zal op 8 oktober officieel geopend worden met de Guinness wereldreco­rdpoging van Braeckman. Zijn doel: het aantal meest opeenvolge­nde enkelwedst­rijden gespeeld door één persoon te breken. Dat record staat momenteel op naam van de Brit Mike Mitchell, die vorig jaar op Wimbledon 36 wedstrijde­n op rij speelde (in 34 uur). Braeckman is geen onbekende in het tenniswere­ldje. Hij won al drie keer het Belgian Circuit, was jarenlang sparring partner van Xavier Malisse, was een tijdje coach van Kirsten Flipkens en werkt sinds 2012 als trainer aan de Kim Clijsters Academy. “Het doel is duidelijk: minstens 37 wedstrijde­n op rij spelen”, zegt Maxime, die slechts vijf minuten per uur mag rusten. “Het zal lichamelij­k en mentaal dus een loodzwaar karwei worden. Ik zal me dus goed moeten voorbereid­en, want mijn uithouding­svermogen zal zwaar op de proef worden gesteld. Als test ga ik sowieso al eens een hele nacht tennissen om te zien hoe mijn lichaam daar op reageert.”

SOS Kinderdorp­en

Als ambassadri­ce van SOS Kinderdorp­en zet Kim Clijsters (met haar Academy) mee haar schouders onder dit initiatief, waarvan de opbrengst integraal aan SOS Kinderdorp­en wordt geschonken. De organisati­e mikt op 25.000 euro voor de aanleg van een nieuw multisport­terrein in het SOS Kinderdorp van Trjavna in Bulgarije. Clijsters schakelde al een aantal BV’s in om deze recordpogi­ng tot een goed einde te brengen. “Ik kan zelf niet meedoen omdat ik in oktober een derde kindje verwacht”, aldus Clijsters. “Maar ik ben heel blij dat mijn mede-ambassadri­ce Kim Gevaert en Guga Baúl alvast twee tegenspele­rs van Maxime zullen zijn.”

 ?? FOTO PHILIPPE BUISSIN ??
FOTO PHILIPPE BUISSIN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium