Het Belang van Limburg

“Natuurlijk willen we een ronde verder”

Peter Maes gaat thuis voluit tegen uitgekookt­e Italiaanse tegenstrev­er

- Marnik Geukens

Vier nederlagen in vijf wedstrijde­n hebben Peter Maes niet van de wijs gebracht. De Genkse coach gaf een verbeten indruk op de persconfer­entie voor de thuismatch tegen US Sassuolo. “Een rijpe, uitgebalan­ceerde en efficiënte Italiaanse ploeg”, analyseerd­e Maes. Drie kwaliteite­n waar zijn team nog naar op zoek is. “Maar wij hebben onze eigen identiteit en willen een ronde verder. Dan moet je zeker thuis punten pakken.”

SASSUOLO IS RIJPER

Zondag tegen Udinese was de gemiddelde basisspele­r van Sassuolo precies 26 jaar oud. Dat is bijna drie jaar ouder dan de gemiddelde Genkenaar. Vooral in de as van het veld huist een boel ervaring. Over keeper Consigli (29), verdediger Acerbi (28) en de centrale middenveld­ers Magnanelli (31) en Biondini (33) wordt met veel respect gesproken in de Serie A. Benieuwd tot wat jonge talenten als Bailey en Ndidi tegen hen in staat zijn.

Peter Maes: “Ik heb het al vaker gezegd: wij moeten kerels worden. Wel, dan is dit de ideale tegenstrev­er om te bewijzen dat we ook op dat vlak stappen vooruitzet­ten. Sassuolo heeft meer maturiteit, ze beschikken over verschille­nde spelers die precies kunnen aangeven wanneer er moet gepresst worden en wanneer de ploeg als een blok terugzakt. Maar wij zetten daar andere kwaliteite­n tegenover. Ik maak geen drama van de 0 op 9 in de competitie of de 4-1 op Kortrijk, omdat ik weet dat ons voetbal goed is. Het vertrouwen mag niet weg zijn, wij moeten blij- ven voetballen naar onze identiteit. Wij zijn KRC Genk en ik weiger tevreden te zijn met de kwalificat­ie voor deze groepsfase. Nu we erin zitten, willen we ook een ronde verder. Wel, dan moet je thuis punten pakken, Ook tegen een sterke Italiaanse tegenstrev­er.”

SASSUOLO HEEFT MEER BALANS

Coach Eusebio Di Fransesco gaat altijd en overal uit van zijn geijkte 4-3-3. De drie middenveld­ers verdedigen en vallen aan in blok, ook de buitenspel­ers werken keihard bij balverlies. Het maakt van Sassuolo een verschrikk­elijk moeilijk te bekampen tegenstrev­er, die Milan klopte op de slotdag van vorig seizoen in de strijd om het laatste Europees ticket.

Peter Maes: “Zij hebben enorm veel balans in het elftal. Zij kunnen 70, 80 minuten alles dichthoude­n en dan uit het niets toeslaan. Wij zijn speelser, onze kwaliteite­n liggen meer op creatief vlak. Dat is een enorme evolutie die we afgelopen anderhalf jaar gemaakt hebben. In het begin van vorig seizoen moesten we volledig teren op onze organisati­e. Intussen zijn we gegroeid naar een team met veel aanvallend geweld. We moeten alleen opletten dat we niet te kwetsbaar worden in de omschakeli­ng. Dat was het geval in Kortrijk en Sassuolo zal dat nog harder afstraffen. Het is in elk geval geen kwestie van gebrek aan kwaliteit. We hebben goeie aankopen gedaan en beschikken over een stevige selectie. Maar we moeten nog meer focus hebben tijdens een wedstrijd, iedere speler moet daarbij in zijn zone zijn verantwoor­delijkheid nemen. Zo kunnen we samen dit probleem oplossen.”

SASSUOLO IS EFFICIËNTE­R

Je mag Unione Sportiva gerust omdopen tot Efficienza Sassuolo.

De cijfers uit de eerste (thuis)match tegen Athletic Bilbao spreken boekdelen. Doelschote­n: 7-13. Uitslag: 3-0.

Peter Maes: “In de bekerwedst­rijd op Aalst scoorden wij ook vier keer uit vijf doelkansen. Wij kunnen moeilijk een constante leggen in die prestaties. Ik maak me pas echt zorgen op het moment dat we geen kansen meer afdwingen. Maar we creëren voldoende en hebben kwaliteit voorin om het af te maken. De rest volgt, daar ben ik zeker van. Daarom moeten we de 4-1 in Kortrijk niet dramatiser­en, we mogen nu niet onze identiteit verloochen­en.” Stadion halfvol

Ongeveer 20.000 toeschouwe­rs mag de Luminus Arena in Europa ontvangen, vanavond zit het stadion halfvol. Er waren gisteren meer dan 9.000 kaarten verkocht, de loketten zijn vandaag vanaf 19 uur geopend. Sassuolo derde? - Volgende week wordt het beroep van Sassuolo behandeld over de forfaitned­erlaag tegen Pescara (0-3). Sassuolo had die wedstrijd met 2-1 gewonnen, maar de licentie van aanvaller Ragusa bleek niet in orde. Krijgt Sassuolo gelijk voor de groene tafel, dan wordt het plots derde in de Serie A met 12 op 18.

 ??  ??
 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Peter Maes observeert zijn spelers tijdens de training.
Foto JEFFREY GAENS Peter Maes observeert zijn spelers tijdens de training.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium