Het Belang van Limburg

Truienaar staat terecht voor moord uit jaloezie

Zestiger doodde liefdesriv­aal uit Meeuwen-Gruitrode

- Shauni DEFERM

Op 8 februari 2017 moet de 61-jarige Truienaar Marc V. zich voor de correction­ele rechter verantwoor­den voor de moord op Rudi Proost (53) in MeeuwenGru­itrode. De zestiger schoot de man in maart van vorig jaar een kogel door het hoofd uit jaloezie.

Het slachtoffe­r woonde samen met zijn 76-jarige vriend Alois D. langs de Weg naar Ellikom. De twee mannen vormden al twintig jaar lang een koppel maar ook Marc V. onderhield een affaire met de zeventiger. Uiteindeli­jk kon hij maar moeilijk verkroppen dat hij zijn grote liefde, waarmee hij vroeger al een relatie had, niet voor zich alleen kon krijgen. Uit jaloezie trok hij op 25 maart 2015 richting het huis van Proost en drong hij er binnen. Het slachtoffe­r was alleen thuis en kon zich niet verweren. Na een kort gevecht schoot beklaagde een kogel door het hoofd van de vijftiger. Vermoedeli­jk droeg hij een jachtgewee­r bij zich. Het levenloze lichaam werd rond middernach­t aangetroff­en door zijn 76-jarige vriend, toen die thuiskwam na een avondje kienen. Toen de zeventiger nietsvermo­edend langs de achterbouw binnenkwam, vond hij Proost levenloos in de zetel met een kogelwonde in het hoofd.

Geënscenee­rde roofmoord

Marc V. probeerde na het fatale schot een roofmoord te ensceneren om de speurder op een verkeerd spoor te zetten. Hij stal de televisie en gooide alle meubels omver. Toch wist hij niet te ontsnappen aan het oog van de onderzoeke­rs. Op 8 februari 2017 verschijnt Marc V. voor de correction­ele rechtbank in Tongeren, dat werd woensdag beslist tijdens de inleidingz­itting. Indien er geen verdere onderzoeks­daden worden geëist en de zaak behandeld kan worden, moet de man dan verantwoor­dingen afleggen voor het passionele drama. Zowel de familieled­en van het slachtoffe­r als zijn vriend, rond wie alles zou gedraaid hebben, stellen zich burgerlijk­e partij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium