Het Belang van Limburg

Commotie over eerste training nieuwe bondscoach

-

Er is commotie ontstaan rond het eerste trainingsm­oment van de nationale futsalploe­g onder de nieuwe bondscoach Luca Cragnaz komende zaterdag. Landskampi­oen en bekerhoude­r Halle-Gooik heeft besloten dat vaste waarden Ahmed Sababti, Valentin Dujacquier en Omar Rahou wel mogen afzakken naar Wilrijk, maar niet mogen deelnemen aan de twee geplande groepstrai­ningen met 13 andere Duivels. De bond betreurt die beslissing omdat de nieuwe start onder Cragnaz nu in mineur genomen wordt, terwijl hij net werd aangesteld om van de mini-Rode Duivels de motor te maken voor het Masterplan Futsal dat de KBVB tussen 2017 en 2020 zal uitrollen. “In de aanloop naar onze campagne in de UEFA Futsal Cup vanaf 10 oktober hebben we een strak trainingss­chema uitgeteken­d, met een achttal trainingen per week”, verdedigt manager Lieven Baert van HalleGooik zijn visie.

“Zaterdag 1 oktober is een rustdag voor onze spelers. Dan zou het toch niet logisch zijn dat ze twee trainingen met de nationale ploeg afwerken? Wij willen graag meewerken aan het nieuwe elan voor de nationale ploeg, maar we staan kort voor de start van een belangrijk tornooi. Heel België is gebaat bij goeie prestaties van onze jongens.”

Luca Cragnaz, die onlangs werd aangeduid als opvolger van Alain Dopchie, heeft inmiddels Sebastiano Canaris (Roselies), Nicolas Trussart (Morlanwelz) en Anik Aiyoub (Lier) aan de selectie toegevoegd. Reda Dahbi en Ibrahim Adnane van Gelko Hasselt zijn ook van de partij.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium