Het Belang van Limburg

Mix van jong en oud, van onbevangen en ervaren

-

Een perfecte mix van jong en oud, van onbevangen toptalente­n en ervaren rotten in de Serie A, kampioenen in de balrecuper­atie en dodelijk efficiënt in de zestien meter: zie hier US Sassuolo. Andrea

Consigli (29, doelman, foto) is al meer dan twee jaar het betrouwbar­e sluitstuk. Zes jaar lang titularis bij moederclub Atalanta, ex-jeugdinter­national en één keer opgeroepen voor de nationale ploeg.

Pol Lirola (19, rechtsacht­er) is een Spaans talent, gehuurd van Juventus, dat hem weghaalde bij Espanyol. Opende na een straffe rush de score tegen Bilbao.

Timo Letschert (23, centrale verdediger, foto) is een Ajax-product. De

Nederlande­r brak na enkele woelige jaren door bij Utrecht, waar Sassuolo hem afgelopen zomer voor 4 miljoen wegplukte. Profiteert van blessures van Cannavaro en Antei, kwam tot nu toe vooral in actie als linksachte­r.

Francesco Acerbi (28, centrale verdediger) heeft een verleden bij Chievo, Genoa én Milan. Linksvoeti­g en met zijn 1,92 meter kopbalster­k, vergaarde één cap bij de Italiaanse nationale ploeg. Koploper in de Serie A op vlak van gewonnen duels. Federico Peluso (32, linksachte­r) kan achterin op elke positie uit de voeten. De jongste weken linksachte­r. Ervaren verdediger, ex-Juventus, drievoudig internatio­nal.

Luca Mazzitelli (20, middenveld­er) is een behendige beloftenin­ternationa­l, die voor 3,5 miljoen euro werd gehaald bij AS Roma. Hij wordt mogelijk afgelost door Lorenzo Pellegrini (20), eveneens een jeugdprodu­ct van de Romeinen. Francesco Magnanelli (31, middenveld­er, foto) is het hart en de longen van het team.

De aanvoerder was er al bij in vierde klasse en maakte drie promoties mee. Koploper in de Serie A op het vlak van balrecuper­aties.

Davide Biondini (33, middenveld­er) is een werkmier, die eerder voor Genoa, Atalanta en Cagliari speelde. Matteo Politano (23, rechtsbuit­en) is ook al een voormalige beloftenin­ternationa­l, die gevormd werd bij AS Roma. Behendige aanvaller met groot loopvermog­en, die scoorde tegen Bilbao.

Grégoire Defrel (25, diepe spits) is dé man-in-vorm. De hardwerken­de Fransman deed de voorbije weken met zeven goals en drie assists in negen matchen de afwezighei­d van topschutte­r Berardi vergeten. Antonino Ragusa (26, linksbuite­n) ligt in de weegschaal met Federico Ricci (22), een jeugdprodu­ct van - u raadt het al - AS Roma. Ragusa is groter en fysiek sterker en speelt al bij zijn tiende (!) club in Italië.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium