Het Belang van Limburg

Belgen schieten met scherp

-

Thorgan Hazard, Yannick Carrasco en Dries Mertens. In die volgorde scoorden gisteren de Belgen in de Champions League. Ze deden dat in onbetwiste topmatchen, twee dagen voor bondscoach Roberto Martinez zijn selectie voor Bosnië en Gibraltar bekendmaak­t. Kevin De Bruyne kan zich al wat rustiger voor zijn tv-toestel neervlijen. Waar zou Roberto Martinez gisteren het meest tevreden over zijn geweest? De eerste doelpunten van Dries Mertens in de Champions League? De klasseflit­s van Yannick Carrasco tegen Bayern München? Of de geslaagde auditie van Thorgan Hazard met Borussia Mönchengla­dbach tegen FC Barcelona, gekruid met een doelpunt, ondanks de 1-2-nederlaag.

Met Kevin De Bruyne verloor de bondscoach een speler in bloedvorm, maar gisteren kreeg hij er drie in de plaats. Mertens kreeg tot dusver weinig kansen van de Spanjaard, mogelijk komt daar volgende week veranderin­g in. Mertens scoorde gisteren twee keer tegen Benfica. De eerste was een knappe vrijschop over de muur – mogelijk kan hij de stilstaand­e fasen van De Bruyne bij de Rode Duivels overnemen. Yannick Carrasco werd in Cyprus door Martinez op de linkerflan­k uitgespeel­d en maakte indruk met zijn scherpte tegen Bayern. Hij reageerde sneller dan iedereen op slecht uitverdedi­gen van Bayern en liet Neuer in de verste hoek geen kans. Toen Atlético-coach Diego Simeone de Belg na zeventig minuten verving was er bij de thuisaanha­ng applaus, maar ook vraagteken­s om die voortijdig­e wissel.

Verrassing

Zorgden Mertens en Carrasco voor de bevestigin­g van hun klasse, dan was de meest aangename verrassing de prestatie van Thorgan Hazard. Driekwart wedstrijd maakte hij een uitstekend­e indruk tegen Barcelona, was hij sterk in de duels en kon hij de bal bijhouden tegen misschien wel de meest dominant spelende ploeg ter wereld. Hij stond er ook toen Gladbach een counter uitspeelde en ploegmaat Mahmoud Dahoud hem perfect aanspeelde. De 1-0 – die lange tijd op het bord bleef – was zijn zevende doelpunt al dit seizoen.

Halfweg de tweede helft maakte Arda Turan uit het niks gelijk, en tien minuten later maakte Piqué er 1-2 van.

De uitgekookt­e klasse van Barcelona maakte alsnog het verschil. Maar de bemoedigen­de prestatie van Thorgan Hazard ging Europa rond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium