Het Belang van Limburg

“Zou dit een lampje doen branden?”

Timothy Stevens wint Memorial Fred De Bruyne

- Freddy Vaes

Door de Memorial Fred De Bruyne te winnen volgt Timothy Stevens op de erelijst jongens als Olivier Naesen en Preben Van Hecke op. Iets om fier op te zijn. Na een fel betwiste wedstrijd versloeg Timothy Stevens zes medevlucht­ers in de spurt.

“Ik schat voor mezelf deze overwinnin­g heel hoog in”, aldus Stevens. “Zeker omdat er een bijzonder sterk deelnemers­veld aan de start stond met tal van profs uit procontine­ntale teams en ook nogal wat geselectee­rden voor het WK die met het vooruitzic­ht daarop nog eens echt diep wilden gaan. Alleen jammer dat het me voorlopig nog altijd geen profcontra­ct oplevert. Iets waar ik toch nog steeds op hoop. Zeker na dit seizoen, zonder twijfel mijn beste ooit.”

Hoop

“Ik versloeg dit jaar al eens Preben Van Hecke in een profwedstr­ijd. Ik haalde meermaals het podium of was er dicht bij. En nu dit weer. Dan verdien je toch om echt prof te zijn. Niet? Bij Vastgoed mag ik zeker blijven. Het doet deugd dat men daar vertrouwen in mij heeft. Maar men begrijpt daar ook dat ik meer wil. Ik blijf alvast hopen. Misschien dat deze overwinnin­g hier of daar toch nog een lichtje doet branden.” De manier waarop Stevens deze editie van de Memorial De Bruyne won, was alvast indrukwekk­end. “Het werd een fel betwiste wedstrijd waarin mede door de strakke wind het spel al heel vroeg

Als ik Preben Van Hecke kan verslaan, verdien ik toch een profcontra­ct?

Timothy Stevens

op de wagen zat. Al na amper 20km wedstrijd demarreerd­e Iljo Keisse. Ik aarzelde niet om mee te gaan en zo raakten we snel met 14 renners vooraan. Daar kwamen er nadien nog 12 bij met daarbij heel wat grote namen. Meteen was duidelijk dat het voor het peloton nog moeilijk zou worden om ons terug te pakken. Toch bleven ze dat proberen en een paar keer kwamen ze zelfs heel dicht. Maar uiteindeli­jk brak de veer en konden we verder uitlopen.”

Op iets meer dan 10km van het einde raakte 7 renners weg uit de kopgroep met daarbij dus Stevens en zijn ploegmaat Dennis Coenen. “We spraken af dat Dennis iets zou proberen en ik me op een spurt zou concentrer­en. Uiteindeli­jk kreeg Dennis geen vrijheid waardoor ik voluit mijn kans kon gaan.”

Plan gelukt

Ervaren als hij is, speelde Stevens het in de slotkilome­ter slim. “De Rus Pozdnakov had een klein kloofje geslagen”, beschrijft Timo de finale. “Ik liet een gaatje vallen op Huub Duyn om hem de indruk te geven dat hij in zijn eentje ernaartoe kon rijden. Duyn ging dan ook vol door. Senechal reed naar de Nederlande­r toe met mij in het wiel. Toen ze de vluchter te pakken hadden, vatte Senechal meteen de spurt aan. Ik kon vlot meeschuive­n en er in de laatste meters overkomen. Plannetje gelukt dus”, lacht Stevens.

Zes zeges

Hij behaalt daarmee zijn zesde zege van het seizoen na een kermisweds­trijd in St.-Truiden, maar ook kanjers als de Zuid-Kempische Pijl, de profkoers in Verrebroek, een rit in de Ronde van Vlaams-Brabant en de GP Monsere in Retie.

 ?? FOTO HBVL ?? In Berlare behaalt Timothy Stevens zijn zesde zege van het seizoen.
FOTO HBVL In Berlare behaalt Timothy Stevens zijn zesde zege van het seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium