Het Belang van Limburg

Limburg United haalt kwartfinal­es

-

Limburg United klopte Waregem en stoot zo door naar de kwartfinal­es van de beker van België. “Als we onze eerste competitie­match tegen Leuven op dezelfde manier aanpakken, dan ben ik hoopvol naar wat komen gaat”, luidde het bij een tevreden assistent-coach Kristof Michiels. De Waregemse voorgift werd binnen de drie minuten ongedaan gemaakt: 5-7 en vervolgens 7-14. Met een prima defense kon United de West-Vlamingen in het eerste kwart tot slechts 12 punten beperken. “Zowel aanvallend als verdedigen­d werden de taken schitteren­d uitgevoerd. We hebben Waregem nooit de kans gegeven om ook maar één moment in de match te komen”, schetst Michiels het matchverlo­op. Vooral Tuttle - aanvallend zonder misser - en Swing - met vier assists - namen voor rust het voortouw. In het tweede kwart werd de voorsprong verder uitgebouwd tot 15 punten. Na de koffie hielden de jongens van coach Lynch de wedstrijd onder controle zonder het gaspedaal verder in te duwen. In de slotfase kwam het klassevers­chil tussen beide teams opnieuw bovendrijv­en.

QUARTERS: 17-24, 15-23(32-47), 18-21(50-68),