Het Belang van Limburg

Uitgebrand­e panden versneld afgebroken

-

Het eind augustus afgebrande kraakpand en het daarnaast gelegen Chinees-Indisch restaurant aan de Hasseltse Koningin Astridlaan, worden versneld afgebroken. Beide panden zouden normaal gezien pas eind dit jaar gesloopt worden. “Omdat de brand de stabilitei­t van beide gebouwen aanzienlij­k verminderd­e, beslisten we om de sloopwerke­n nu al te starten”, zegt schepen van gebouwen Habib El Ouakili (sp.a). “Het restaurant werd na de brand meteen onbewoonba­ar verklaard. Samen met de uitbaters is gezocht naar een oplossing voor hun spullen, die intussen zijn verwijderd uit het pand. De nutsvoorzi­eningen zijn afgesloten en dus kan de sloop aanstaande maandag beginnen. We voorzien daarvoor twee weken. De vrijgekome­n ruimte wordt nadien toegevoegd aan het openbaar domein. We bekijken nog welke invulling we er op korte termijn aan kunnen geven.” Eerder was al aangegeven dat het aanpalende kunstencen­trum er een beeldentui­n zou aanleggen.

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? Winnaar Steven Gauwberg met zijn schilmesje­shouder: “Het ontwerp ontstond eerder toevallig, op vraag van mijn vrouw.”
FOTO LUC DAELEMANS Winnaar Steven Gauwberg met zijn schilmesje­shouder: “Het ontwerp ontstond eerder toevallig, op vraag van mijn vrouw.”
 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Maandag wordt gestart met de sloop van de gebouwen.
FOTO RAYMOND LEMMENS Maandag wordt gestart met de sloop van de gebouwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium