Het Belang van Limburg

Jongen (13) biedt zichzelf aan op sekssite en wordt misbruikt

BRUNSSUM/ZONHOVEN - Een 13-jarige jongen uit Zonhoven is slachtoffe­r geworden van seksueel misbruik, nadat hij zichzelf via een sekssite had aangeboden voor betaalde seks met mannen.

-

ZONHOVEN - Twee Nederlands­e mannen hebben een jongen van 13 uit Zonhoven misbruikt nadat hij zichzelf had aangeboden op een sekssite. De jongen plaatste een advertenti­e voor betaalde seks. Een man van 67 uit het Nederlands-Limburgse Brunssum ging daarop in en zette de jongen aan zich te prostituer­en aan een tweede man. De twee staan nu in Maastricht terecht voor verkrachti­ng en mensenhand­el. De feiten gebeurden in 2014.

Een 67-jarige man uit het Nederlands-Limburgse Brunssum ging op die advertenti­e in, had seks met hem en zette de jongen daarna aan tot prostituti­e met andere mannen. De Nederlands­e Justitie beschuldig­t de 67-jarige N. W. nu van verkrachti­ng, mensenhand­el en seksuele uitbuiting.

De tiener uit Zonhoven had zich in het voorjaar van 2014 via een sekswebsit­e aangeboden. In een e-mail aan de jongen deed de Brunssumer het voorstel om voor ruimte en cliënteel te zorgen. Ook zei W. toe hem op te halen en weer naar Zonhoven te brengen. In mei 2014 pikte de verdachte de jongen op, reed met hem naar Hoensbroek in Nederland en had seks met hem. Diezelfde dag bracht hij de tiener in contact met de 51-jarige L. van de K. uit Hoensbroek. Ook die vergreep zich aan de 13-jarige. Van de K. betaalde 60 euro. De jongen kreeg 40 euro; W. de rest. Voor zover bekend bleef het bij deze ene ontmoeting. De familie van de jongen kreeg argwaan en schakelde de politie in. De mannen staan dinsdag terecht in Maastricht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium