Het Belang van Limburg

N-VA wil enkelband vanaf 14 jaar

-

Regeringsp­artij N-VA wil jeugdrecht­ers de mogelijkhe­id geven om een enkelband op te leggen aan minderjari­ge criminelen vanaf 14 jaar.

BRUSSEL -

Het is een van de opmerkelij­ke voorstelle­n waarmee de partij de aanpak van de jeugdcrimi­naliteit grondig wil hervormen. “We willen wel benadrukke­n dat dit enkel in uitzonderl­ijke omstandigh­eden kan”, zegt Vlaams Parlements­lid Lorin Parys. “We moeten opletten dat het voor de jongeren ook geen trofee wordt.” De enkelband zou volgens N-VA ook werk wegnemen bij de politie. “Als een jongere huisarrest heeft, moet de politie vandaag patrouille­s uitsturen om dat te controlere­n. Een enkelband lost dat probleem op.”

Vlaams Belang stijgt 6 procent in peiling HASSELT -

Als er nu verkiezing­en zouden zijn, zou Vlaams Belang uitkomen op 12 procent. Dat is een stijging met zes procent tegenover de verkiezing­en van 2014.

CD&V klokt af op 17,6 procent in de nieuwe peiling van VTM en Het Laatste Nieuws. Dat is nog steeds minder dan het verkiezing­sresultaat (18,6 procent), maar wel een stijging van bijna vier procent tegenover de vorige peiling. N-VA lijkt niet te lijden onder de crisis rond het vertrek van Vuye en Wouters. De partij van Bart De Wever zou bij nieuwe verkiezing­en 25,9 procent van de stemmen halen, tegenover 24,2 procent bij de vorige peiling. Maggie De Block blijft de populairst­e politicus van het land.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium