Het Belang van Limburg

“Dit is genieten geblazen”

Wilfred Ndidi looft scherpe reactie na Kortrijkse miskleun

- Roger Cox

Alejandro Pozuelo en Wilfred Ndidi waren gisteren de heersers op het middenveld. De Spanjaard zette bij Genk de lijnen uit met zijn fluwelen baltoets en zijn vista. Een prestatie die hij bekroonde met twee assists. In zijn rug raapte de 19-jarige kilometerv­reter met de uitschuifb­enen elke Italiaan op die toch probeerde de thuisdefen­sie onder druk te zetten. Het aantal ballen dat Ndidi recupereer­de, was niet te tellen. “Iedereen bij ons was baas in zijn zone”, aldus de dolgelukki­ge Nigeriaan.

Wilfred Ndidi “Tegen Italiaanse ploegen verwacht je van tevoren een lastige avond”, aldus Ndidi. “Zij zetten meestal een stevige organisati­e neer en zijn meesters in de tegenaanva­l. Zij laten niet veel liggen, als ze kansen krijgen. Ik was dan ook verrast dat die eerste helft zo vlot verliep voor ons. De coach had ons op het hart gedrukt dat we met lef moesten voetballen. Dat we druk naar voor moesten zetten. Dat deden we met z’n allen, in teamverban­d. Eigenlijk was het genieten geblazen.” Vooral omdat Genk al vrij vroeg in de partij tot 2-0 uitliep en vrijwel niks weggaf. “De scherpte die in de voorbije weken in de zone van de waarheid ontbrak, was er nu wel”, glunderde Ndidi. “Defensief was dan weer iedereen enorm gefocust. Als dat allemaal goed zit, zie je dat wij een heel sterke ploeg hebben die van iedereen kan winnen.”

In het vierde kwartier moest Genk even wat gas terugnemen. Voorspelba­ar. De Italianen moesten immers iets ondernemen. “Toch mogen we dat eigenlijk niet laten gebeuren”, vervolgde Wilfred. “Maar dat gebrek aan regelmaat steekt af en toe nog de kop op. In elke match hebben we wel een periode dat we even niet goed bij de les zijn. Gelukkig konden we in die fase de 3-0 maken en vanaf dat ogenblik zijn we niet meer in gevaar gekomen. Meer zelfs, mits wat meeval bij de afwerking, hadden we hier met nog grotere cijfers kunnen winnen.”

Accident de parcours

We mogen na deze klinkende zege dus concludere­n dat Kortrijk een accident de parcours was? “Daar ga ik toch van uit”, besloot Ndidi. “Je hebt tegen Sassuolo gemerkt dat die nederlaag niet in de kopjes is gaan zitten. Integendee­l. We hebben die match achter ons gelaten en gedaan wat we moesten doen. In de Europa League is onze groep nu helemaal open. Wie weet, kunnen we daarin ook nog een hoofdrol opeisen. Maar laat ons nu eerst maar concentrer­en op KV Mechelen. In de competitie moeten we dringend punten gaan pakken en de aansluitin­g met de kop van de klassering proberen te herstellen.”

Iedereen bij ons was baas in zijn eigen zone

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Wilfred Ndidi raapt elke Italiaan op die iets wil proberen.
Foto PHOTO NEWS Wilfred Ndidi raapt elke Italiaan op die iets wil proberen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium