Het Belang van Limburg

XDefensiev­e zorgenkind­jes

Vandaag geeft bondscoach Martinez oplossing voor verdedigen­de schaarste

-

Bondscoach Roberto Martinez heeft zorgen. Grote zorgen. Thomas Meunier, Toby Alderweire­ld en Jan Vertonghen zijn de enige verdediger­s die maandag zonder zorgen naar de voorbereid­ing van de Rode Duivels op de interlands tegen Bosnië (7 oktober) en Gibraltar (10 oktober) afreizen. Aan alle andere kandidaten mankeert wel iets. Het moment om Nana Asare van AA Gent bij de selectie te halen? Vandaag maakt Martinez zijn selectie bekend. Vincent Kompany en Björn Engels: zeker out wegens blessure.

Thomas Vermaelen: speelde niet meer bij AS Roma sinds 6 september wegens een blessure. Nicolas Lombaerts: speelde bij Zenit slechts één bekermatch sinds april.

Christian Kabasele: haalt de selectie van Watford zelfs niet meer. Olivier Deschacht: zit in een gokaffaire verwikkeld en speelt ook niet bij Anderlecht.

Jordan Lukaku: mocht de jongste maand nog welgeteld 26 minuten meespelen bij Lazio.

Jason Denayer: heeft zijn basisplaat­s bij Sunderland verloren. Dedryck Boyata: speelde dit

seizoen nog geen minuut. Bij de doelmannen is alleen Thibaut Courtois zorgenvrij. Simon Mignolet en Matz Sels zijn bij hun clubs op de bank verzeild. Mignolet liet wel de beste bloedwaard­en ooit noteren, wat zeker aangeeft dat hij in uitstekend­e vorm is.

 ?? FOTO BELGA ?? Mogelijk lost Gent-aanvoerder
Nana Asare de defensieve problemen van bondscoach Martinez op. De Ghanees is ook in het bezit van de Belgische nationalit­eit.
FOTO BELGA Mogelijk lost Gent-aanvoerder Nana Asare de defensieve problemen van bondscoach Martinez op. De Ghanees is ook in het bezit van de Belgische nationalit­eit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium