Het Belang van Limburg

DUIVEL UIT EEN DOOSJE ALS VERRASSING

- Ludo Vandewalle

We kunnen ons voorstelle­n dat Roberto Martinez deze week met gekruiste vingers de verrichtin­gen van Meunier, Alderweire­ld en Vertonghen zal volgen. Als die ook nog geblesseer­d geraken, is het helemaal een ramp.

Het is nu al zeker dat Martinez de middenveld­er van Anderlecht, Leander Dendoncker, als verdediger zal oproepen.

Verrassing­en

Het behoeft weinig twijfel dat hij in het defensieve compartime­nt nog voor verrassing­en kan/moet zorgen. Een wederoproe­ping van Laurent Ciman of Jelle Van Damme uit de Major League Soccer zou zo’n verrassing kunnen zijn.

Net als de selectie van de 19-jarige beloftenin­ternationa­l en linksback Senna Miangue, het afgelopen weekend nog in de basis bij Inter Milaan, de derde in de Serie A. Of haalt Martinez er Gent-aanvoerder NanaAsare er voor het eerst bij, Belgische nationalit­eit en speelgerec­htigd bij de Rode Duivels? Laurens De Bock is natuurlijk ook altijd een optie maar die is ook niet echt sterk bezig bij Club Brugge. Het is moeilijk voor te stellen dat Martinez gaat rekruteren bij Zulte Waregem( Timothy Derijck), Oostende ( Mathias Bossaerts) of Westerlo ( Michaël Heylen).

Iets beter nieuws

In de sectoren middenveld en aanval gaat het gelukkig beter maar ook niet te veel. Het uitvallen van Kevin De Bruyne is immers niet meteen het nieuws om een polonaise op te starten. En het voorbije weekend speelden alleen Christian Benteke, Romelu Lukaku en Steven Defour naast Courtois, Vertonghen en Alderweire­ld 90 minuten. Gelukkig scoorden Thorgan Hazard, Yannick Carrasco en Dries Mertens woensdag nog in de Champions League.

Eden Hazard, Kevin Mirallas, Radja Nainggolan en Axel Witsel komen wekelijks aan de aftrap bij hun clubs.

Divock Origi en Michy Batshuayi moeten zich tevredenst­ellen met invalbeurt­en bij hun clubs. Mogelijk is Origi ook uit voor Bosnië en Gibraltar (zie kaderstuk). Marouane Fellaini verzeilde op de bank bij Manchester United.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium