Het Belang van Limburg

Ingestuurd door Evy Weijs, Rik Lemmens

Leerlingen Kindercamp­us Tuinwijk verwelkome­n eerstejaar­sstudenten UCLL

-

De startdag van de bachelorop­leiding lager onderwijs van UC Leuven-Limburg op Campus Oude Luikerbaan is ondertusse­n al een week geleden. Toch zullen de leerlingen van het zesde leerjaar van Kindercamp­us Tuinwijk en de eerstejaar­sstudenten van de hogeschool dit niet snel vergeten. De leerlingen hebben er samen met de ondersteun­ende krachten een echte topdag van gemaakt. Na een hartelijke ontvangst met muziek, gezellige babbel, spelronde en dansvoorst­elling stelde opleidings­hoofd Hilde De Wever kort de visie van de lerarenopl­eiding voor. “Leraren worden opgeleid om het verschil te maken voor kinderen. Onze studenten leren hun maatschapp­elijke rol en verantwoor­delijkheid opnemen. Ze groeien uit tot geëngageer­de profession­als met kennis van zaken. Elke student heeft andere talenten, maar met een warm hart kunnen ze veel betekenen voor kinderen in de klas en erbuiten.”

Visie

De leerlingen van het zesde leerjaar hebben ook een duidelijke visie op de ideale leraar. “Een goede leraar is iemand die dingen uit je haalt in plaats van je ermee vol stopt.” Maar ook vriendelij­k zijn, geduld hebben, kinderen helpen, … worden geapprecie­erd.

Verder volgen toekomstig­e leraren nog allerlei sessies over taal, wereldorië­ntatie, beweging, wiskunde en muzische vorming, begeleid door de leerlingen van de lagere school. Hoewel zo’n eerste schooldag toch altijd een beetje onwennig is, kan iedereen na een geslaagde startdag met volle

TEovertuig­ing beginnen aan de opleiding. Het belooft dus een goed jaar te worden.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium