Het Belang van Limburg

Judoschool Lummen krijgt zilveren label als jeugdvrien­delijke judoclub

-

Judoschool Lummen heeft het zilveren label van ‘Jeugdvrien­delijke Judoclub’ gekregen. In augustus heeft Judoschool Lummen het startschot gegeven van een nieuw sportief jaar tijdens de traditione­le zomerstage in het Dommelhof in Neerpelt. Daar hebben de judoka's zich letterlijk in het zweet gewerkt door hun inzet en het stralend mooi zomers weer. Diverse activiteit­en zoals de afvaart van de Dommel

Goud Ingestuurd door Valérie Weytjens

Dames 35 van Lummen zijn kampioen van België tennis. Vorig jaar hebben ze net naast de titel gegrepen, maar dit jaar hebben ze hem beet. De dames die eerder dit jaar al Limburgs kampioen werden (reeks 35/3), hebben na een spannende strijd gewonnen tegen Antwerpen (Koninklijk­e RUA TC). Bij een 3-1 voorsprong na de enkels moesten ze nog een dubbel winnen om de titel te halen. De tweede dubbel werd na een zware match toch gewonnen. De 4-2 winst was een feit. Nadien volgde een uitbundig feest met een zeer trotse voorzitter (zie foto).

Ingestuurd door Hilde Vanelderen

werden afgewissel­d met judotraini­ngen. Jong en oud gaven het beste van zichzelf zodat van een succesvoll­e stage mag worden gesproken. Dit jaar mag Judoschool Lummen dus pronken met het zilveren label 'Jeugdvrien­delijke judoclub VJF'. In de volgende jaren streeft de judoschool zoals het sporters betaamt, naar een gouden label.

Ingestuurd door Veerle Moons

De Secundaire scholen SintFerdin­and is geselectee­rd voor het nieuwe concept van Tutti Frutti. Dit wil zeggen dat de leerlingen 20 weken lang (september-februari) een gratis stuk fruit of groente krijgen aangebonde­n dankzij subsidies van de Vlaamse overheid en de Europese Commissie. Het principe is eenvoudig: op woensdag eten de leerlingen samen een stuk fruit of groente als tussendoor­tje. De vaste fruitdag vormt bovendien een aanknoping­spunt voor een brede werking rond fruit en gezonde voeding op school. De eerste fruitdag was alvast een succes!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium