Het Belang van Limburg

Nog een hoop vraagteken­s

Ryder Cup start vandaag

- Xavier Champagne

Thomas Pieters werd de voorbije dagen geleefd. Van maandag toen hij op Hazeltine National Golf Club in het Amerikaans­e Minnesota aankwam tot vandaag waar het serieuze werk begint, werd Team Europe van hot naar her gesleurd om aan alle plichtpleg­ingen te voldoen. Akkoord, hij kon samen met zijn teamgenote­n wel een paar keer de baan verkennen, maar niet volgens de routine die hij gewoon is. Caddie Adam Marrow nam die verkenning­staak van Pieters over. Hij stelde ook een bepaald gameplan op om de baan het best te kunnen spelen. Thomas vertrouwt blindeling­s op Adam. “Zelfs zo erg dat hij me bij wedstrijde­n niet alleen de te halen afstand meedeelt, maar ook de club aanreikt waarmee ik moet slaan. Hij kent mijn golfspel door en door. We vormen dan ook een perfect op mekaar ingesteld duo. Deels omdat we zowat dezelfde droge humor hebben.”

Perfecte synergie

Het is al de derde caddie die sinds Pieters’ start als profession­al met zijn golfbag rondzeult. Eerst was er Roger “Captain” Morgan die Thomas op uitstekend­e manier bij zijn debuut begeleidde. Toen de Australiër wegens lichamelij­ke problemen moest afhaken, engageerde Team Pieters Lee Warne. “Het klikte echter niet tussen ons en na korte tijd scheidden onze wegen. Een caddie is immers véél meer dan alleen een simpel hulpje”, benadrukt Thomas. Bij Adam Marrow had hij meteen een perfecte synergie, die zich later in prestaties en vooral drie zeges bewees. Hopelijk lukt het hen ook in deze Ryder Cup.

Aanpassen

Thomas vraagt zich wel af hoe hij de foursomes en de fourballs zal verteren. “Ik speel die wedstrijdf­ormules zelden of nooit. Voor de fourballs, waar iedereen zijn eigen bal speelt om een score te maken, zal het wel loslopen, maar de foursomes, waar we een teamgenoot krijgen die afwisselen­d dezelfde bal speelt, blijven hoe dan ook één groot vraagteken. Ook al omdat ik een ander type bal speel dan het gros van de anderen. Ik zal me wellicht moeten aanpassen.”

Team Europe toonde zich in de moeilijke foursomes meestal de betere van Team USA. Een traditie die men uiteraard verder wil zetten. Teamcaptai­n Darren Clarke heeft de moeilijke taak om op mekaar ingespeeld­e duo’s samen te stellen. Aan wie koppelt hij Thomas? Zondag is het dan ieder voor zich. De single match playwedstr­ijden worden hoe dan ook beslissend in de strijd om de Ryder Cup.

 ?? FOTO AFP ?? Thomas Pieters oefende de voorbije week op Amerikaans­e bodem, maar nu begint het echte werk.
FOTO AFP Thomas Pieters oefende de voorbije week op Amerikaans­e bodem, maar nu begint het echte werk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium