Het Belang van Limburg

Is Lance Stroll de nieuwe Verstappen?

Steenrijke Canadees van 17 jaar naar Williams

-

De F1 heeft niet lang moeten zoeken naar zijn nieuwe wonderkind. Twee jaar na Max Verstappen debuteert volgend seizoen Lance Stroll, een 17-jarige Canadees die Felipe Massa gaat vervangen bij WilliamsMe­rcedes. De steenrijke Stroll wordt op 29 oktober 18 jaar en zal dus op latere leeftijd debuteren dan Max Verstappen, die er vandaag 19 wordt. Officieel is het niet, maar gezaghebbe­nde bronnen weten het zeker: Lance Stroll zit gebeiteld als de opvolger van Felipe Massa. De andere opties van Williams vallen een voor een weg: Jenson Button blijft als reserverij­der bij McLaren, de sponsors van Marcus Ericsson hebben Sauber overgenome­n, Sergio Perez blijft wellicht bij Force India.

Stroll heeft een steenrijk vader, Lawrence Stroll, die miljonair werd in de modewereld. Hij investeerd­e onder meer in de merken Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger en Aprey & Garrard. De Canadees is een autofreak: hij bezit een privé-collectie Ferrari’s en is eigenaar van het racecircui­t van Mont-Tremblant in Canada, ook al woont de familie in het Zwitserse Genève.

Rijkeluisz­oontje

Lance Stroll is dus een rijkeluisz­oontje en dat helpt altijd om het walhalla van de F1 te bereiken. Maar het hoeft niet te betekenen dat hij een non-talent is, want ook Ayrton Senna en Felipe Massa waren van rijke komaf. Stroll kan wel degelijk aan een stuur draaien. Hij trok goed zijn streng in de karting (met een zege in de Las Vegas Trophy) en heeft in de autosport al genoeg punten vergaard voor een F1-licentie. In 2014 werd hij kampioen in de Italiaanse Formule 4, in 2015 in de Nieuw-Zeelandse Toyota Series en dit weekend kan hij in Imola de titel grijpen in de Europese F3. Vroeger maakte hij deel uit van de Ferrari Academy, maar nu is het Williams dat hem klaarstoom­t voor de F1. Hij bracht al veel tijd door in de simulator en oefent tussendoor met een F1 uit 2014. Zijn ploegmaat wordt normaliter de Fin Valtteri Bottas.

 ?? FOTO HBVL ?? Lance Stroll: het nieuwe wonderkind van de F1?
FOTO HBVL Lance Stroll: het nieuwe wonderkind van de F1?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium