Het Belang van Limburg

“Mijn oud-trainer inpakken”

Liesl Silkens gaat door het vuur tegen Joost Weltens

- Leo Peeters

De 22-jarige Liesl Silkens heeft de goede keuze gemaakt met haar overstap naar een nieuwe club. Ze speelde bij Govoc OphovenGei­stingen, Noliko Maaseik en Mavo Dilsen-Stokkem en koos voor een transfer naar Alken. Jeval is één van de titelkandi­daten in vrouwen eerste divisie. Van carrièrepl­anning gesproken. De Maaslandse Liesl Silkens verliet Mavo uit praktische overweging­en. “Vanuit mijn woonplaats Kinrooi is Alken niet haalbaar in tijd en afstand. Ook Dilsen-Stokkem was niet bij de deur. Ik zit namelijk op kot in Hasselt. Nu spaar ik veel tijd. Dat zal mijn studie kiné aan de UHasselt ten goede komen. (lacht) En ik kan ietsje meer proeven van het studentenl­even in de uitgangsbu­urt op het Kolonel Dusartplei­n. Maar mijn ouders of de club moeten niet bang zijn: ik ben geen nachtraaf, ik wil niet overdrijve­n. Studeren heeft voorrang. Ik heb daarbij alle steun van mijn Alkense ploegmaat Eva Vranken, die bij mij op het jaar zit. We kunnen samen veel regelen.”

Jongste van zes

Silkens hamert erop dat ze bij reeksgenoo­t Mavo veel heeft opgestoken. “Ik heb er twee jaar graag gespeeld”, aldus de rijzige en ranke middenaanv­alster (1m80). “Die club werkt keihard, maar Alken is ook top. Jeval miste afgelopen seizoen nipt de titel en bulkt van ambitie. Misschien maak ik dit seizoen de promotie mee naar de Liga B, de tweede hoogste reeks van het land.” Als jongste in een gezin van zes - vier meisjes en twee jongens - keek Silkens op naar haar sportieve zussen Mieke, Tineke en Gretel. “Zij zijn alle drie gestopt, maar mijn papa Bèr speelt nog altijd recreatief. Mijn broers hebben andere hobby's. Ik wil stevig doorgaan bij mijn nieuwe club. Ik had eerst een fijne vakantie op de Azoren. Ik heb er veel zonnevitam­ines getankt. Ik ben er klaar voor. Ik ga mijn ambities niet snel opbergen. Wie weet, is de Liga A ooit haalbaar. Volley is mijn passie. Ik zal er lang niet mee stoppen. En ik bekijk het jaar per jaar, ik ben pas 22.”

Uitwijken naar Borgloon

Silkens wil een hoger peil halen. “Zo ben ik momenteel intensief bezig met ‘de omloopbal’, zoals internatio­nal Freya Aelbrecht die zo fraai beheerst. Die techniek wil headcoach Hans Minten me snel bijbrengen.”

Door het stormweer van enkele maanden geleden in hal De Alk moet Jeval voorlopig uitwijken naar de sporthal van Borgloon. Per 1 november zou de ploeg terug in eigen huis kunnen aantreden. “We scoorden 0-3-winst in onze openingsma­tch tegen Diepenbeek. Het draaide heel goed. Tegen Beerse snak ik naar nieuw succes. Maaslander Joost Weltens was vorig seizoen mijn trainer bij Mavo. Hij is nu aan de slag bij Beerse. Ik wil hem graag kloppen.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Liesl Silkens speelt in Alken omdat ze in Hasselt op kot zit.
FOTO SERGE MINTEN Liesl Silkens speelt in Alken omdat ze in Hasselt op kot zit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium