Het Belang van Limburg

Vijfde zege op rij voor Sporting NeLo?

- Ivo Kwanten

Sporting NeLo leidt na vier speeldagen zonder puntenverl­ies de dans in eerste nationale. Zaterdag (20.15u) komt Eynatten-Raeren op bezoek. Volgt zege nummer vijf? “Hopelijk wel, maar zelfs dan is er nog heel wat werk om ons doel - kwalificat­ie voor de BeNeLeague - te halen”, waarschuwt nieuwkomer Marco Vernooy. Met nu al drie punten voorsprong op Kreasa Houthalen lijkt NeLo zich weinig zorgen te moeten maken over de deelname aan de playoffs.

“Daar begint het inderdaad op te lijken”, reageert Marco Vernooy. “Die kwalificat­ie voor de playoffs heb je nodig om in de BeNeleague te geraken, maar het zwaartepun­t van de competitie volgt toch pas na Nieuwjaar, als we ook echt voor deelname aan de grensovers­chrijdende competitie gaan knokken.”

En Vernooy weet ook dat dit een lastige opdracht wordt. “Die nacompetit­ie tegen de twee slechtst gerangschi­kte Belgische clubs belooft een zware dobber te worden. Als de logica gerespecte­erd wordt, zijn dat Visé en Merksem. Maar die twee clubs hebben een half jaar niet stilgezete­n. Zij hebben 22 topwedstri­jden in de BeNeLeague in de benen. Wij speelden vier keer tegen Grace-Hollogne, Visé 2, Eynatten en Doornik. Precies het gebrek aan ervaring in topwedstri­jden kan onze grootste vijand worden. In de vierde ronde van de Beker van België hoop ik een Belgische topclub tegen te krijgen. Al is het maar om te weten hoe ver we staan. En geloof me: er is nog heel wat te doen om de beoogde doelstelli­ng - kwalificat­ie voor de BeNeleague - te halen.”

Op lager pitje

Vernooy (28) kwam over van de Limburg Lions, waarmee hij twee keer op rij Nederlands kampioen werd, deelnam aan de voorronde van de Champions League en één keer de BeNeLeague won. “Om nog te zwijgen over de deelname aan de EHF-Europabeke­r en de Challenge Cup”, zegt de Nederlande­r. “Lions is zonder meer mijn favoriete club, maar daar staat twaalf tot vijftien uur training per week tegenover. Dit combineren met een fulltime job is een opdracht op zich. Daarbij komt dat ik opnieuw een studie heb aangevat. Op handbal moest dus ingeboet worden. Sporting NeLo heeft me snel kunnen overtuigen. Een andere competitie, andere spelers en vooral de nieuwe uitdaging charmeerde­n me.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Marco Vernooy.
FOTO RAYMOND LEMMENS Marco Vernooy.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium