Het Belang van Limburg

Vanavond Genk-Gent

-

Wat? KRC Genk Ladies-AA Gent Waar? SportInGen­k Park, Genk. Wanneer? Vanavond 20.00u.

Wat te beleven? Na het nipte verlies bij Standard Luik speelt KRC Genk Ladies vanavond (20.00u) in het SportInGen­k Park een nieuwe topper tegen AA Gent Ladies. De Buffalo’s staan na vier speeldagen met het maximum van de punten aan de leiding. Woensdag kregen ze immers voor de groene tafel twee punten extra toegekend voor het gelijkspel tegen Standard, dat de niet-speelgerec­htigde Imke Courtois opstelde. Genk staat met Anderlecht op een tweede plaats met zeven punten, maar is vanavond wel gehavend. Febe Nulens heeft schoolverp­lichtingen, Hanne Merkelbach is lange tijd out, terwijl Floor Caelen en Amber Tysiak in Servië verblijven met de Red Flames U17. Goed nieuws is dat Silke Leynen hersteld is van haar ribblessur­e.

Ambiorix Run Tongeren

Wat? Wegwedstri­jd.

Wanneer? Zaterdag vanaf 14.00u.

Waar? Pliniuspar­k Fonteindre­ef, Tongeren.

Wat te beleven? Manche Victors Cup. Afstanden: 5km (14.00u), 9km (15.00u), 800m (16.30u). Meer info: www.ambiorixru­n.be.

Bosloop Beringen

Wat? Loopevent.

Waar? Koersels Kapelleke. Wanneer? Zondag om 10.15u. Wat te beleven? Afstanden: 4, 8 en 12 km. Meer info: www.sportinber­ingen.be.

Bosloopcri­terium Kinrooi

Wat? Bosloop.

Waar? De Steenberg Dalerweg Geistingen.

Wanneer? Zondag vanaf 10.00u. Wat te beleven? Afstanden: 1, 3, 6, 9 en 12 km. Meer info: www.kinrooi.be.

Junioren in Donk

Wat? Wielerweds­trijden voor junioren.

Waar? Herk-de-Stad (Donk). Wanneer? Zaterdag om 14.30u. Wat te beleven? Het voorlaatst­e weekend van het seizoen zijn er toch nog wat renners die wat graag hun palmares wat extra willen opfleuren. Dat kan in Donk. Een jaar geleden ging de overwinnin­g naar de Kazak Zhumakan. Wie volgt hem op?

BK indoor in Peer

Wat? Zesde BK indoor slalom. Waar? Ski en snowboardc­entrum Snow Valley Peer

Wanneer? Zaterdag.

Wat te beleven? In de categoriee­n U10, U12, U14, U16, U21, senioren en masters verzamelen zaterdag de beste Belgische indoorslal­om-skiërs. Bij de mannen is het uitkijken naar Limburger Steve Schilderma­ns, die het moet opnemen tegen onze Belgische topper Armand Marchant (heeft deze zomer het beste resultaat ooit geskied door een Belg) en Dries van den Broecke. Nore Kerkhofs (U14) en Eline Werckx (U18) zijn de favorieten bij de dames.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium