Het Belang van Limburg

GENK PAKT VERDIEND DE VOLLE BUIT

Enthousias­t Genk gooit alle remmen los met topprestat­ie

- Marnik Geukens

Een enthousias­t KRC Genk gooide gisteravon­d alle remmen los tegen US Sassuolo (3-1). Pozuelo, Bailey, Ndidi en co trakteerde­n het thuispubli­ek op een heerlijk avondje Europa. Na twee speeldagen tellen de vier ploegen in de groep drie punten, de volgende thuismatch tegen Bilbao belooft een gala-avond te worden.

‘Let’s show Europe who we are’. De Genkse fans onderstree­pten met een knappe tifo de ambitie van trainer Peter Maes: Racing mocht zijn identiteit niet verloochen­en. De boodschap viel ondanks enkele vroege Italiaanse hoekschopp­en niet in dovemansor­en. De thuisploeg zocht en vond via Pozuelo en een bijzonder gretige Susic de korte combinatie.

Supereffic­iënt

“Als we kansen blijven creëren, vliegt die bal wel eens binnen”, had Maes daags voor de wedstrijd nog aangekondi­gd. Hij werd al na amper zeven minuten op zijn wenken bediend. Met dank aan de volharding van Ndidi, de immer klare kijk van Pozuelo en het opportunis­me van Karelis. De Griek hield het hoofd koel vanuit een bijzonder scherpe hoek. Geen wilde trap, maar een slimme tik met rechts, de bal rolde overhoeks naast de verste paal binnen: 1-0. Efficiënt werd halfweg de eerste helft al supereffic­iënt. Want ook de tweede Genkse kans van de match was prompt raak. TinoSven Susic, als nummer tien opnieuw een streling voor het oog, creëerde slim ruimte voor een uithaal met zijn zware linker. De loeier schoof door op de kletsnatte grasmat, Consigli kon de bal onmogelijk vasthouden en een messcherpe Bailey duwde opportunis­tisch binnen met rechts: 2-0.

Ketchup

Genk verdiende ook zijn dubbele voorsprong. De thuisploeg zette op de juiste momenten druk en voetbalde gedurfd. Biondini tikte de enige kans van de bezoekers naast, de acties van de pingelende Politano startten net ver genoeg van het doel van Bizot.

Nee, dan was KRC Genk zelfs dichter bij de 3-0. Via Bailey, die zichtbaar genoot van het Europese podium maar moest oppassen dat hij niet te veel hooi op de vork nam. Via kopballen van Colley en Ndidi. En vooral via een pegel van Karelis, die maar net naast vloog. Het verwachte Italiaanse tegenoffen­sief na rust leverde net geen strafschop op. na een haakfout van Walsh legde de Israëlisch­e ref de bal net buiten de rechthoek. Het was alsof de scheidsrec­hter zijn rechtvaard­igheidsgev­oel liet spreken. Want op deze natte herfstavon­d verdiende maar één ploeg de volle buit. Zo had ook aanvoerder Thomas Buffel het begrepen. Hij rondde een sublieme dubbelpass met Pozuelo ijskoud af. 3-0, waar Genk in de Belgische competitie nog moeizaam scoort, was er plots geen houden aan. Zo- als een fles ketchup, die na lang tegenprutt­elen plots zijn volledige inhoud prijsgeeft.

Magneet

Een uitgelaten Luminus Arena smulde gulzig, de 10.000 thuisblijv­ers kregen ongelijk. Een geluksgoal van Politano (3-1), via de voet van Ndidi, kon de pret niet bederven. De Genkse Nigeriaan imponeerde met talloze intercepti­es, hij leek wel een magneet aan

Een uitgelaten Luminus Arena smulde gulzig, de 10.000 thuisblijv­ers kregen ongelijk

zijn schoenen te dragen. Ndidi was één van de vele uitblinker­s, die bewezen dat er muziek zit in het huidige Genk. Onbevangen kunnen ze het elke ploeg moeilijk maken, ook in de Europa League. Tegen de nummer zes van de Serie A zat er nog een monstersco­re in. De invallers Trossard (paal) en Samatta (op lijn gered) spaarden hun goals voor zondag. Dan moet tegen KV Mechelen de remonte in de competitie worden ingezet.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? De Genk-spelers betrokken vrijwillig­er Laurent Vansteenki­ste in de feestvreug­de.
FOTO JEFFREY GAENS De Genk-spelers betrokken vrijwillig­er Laurent Vansteenki­ste in de feestvreug­de.
 ??  ?? KRC GENK 3 - US SASSUOLO 1
EUROPA LEAGUE
KRC GENK 3 - US SASSUOLO 1 EUROPA LEAGUE
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium