Het Belang van Limburg

“Intussen studeren we voor onze bachelor”

-

Larissa (23), Jolien (23) en Gizem (22), zijn alle drie in juni afgestudee­rd als A2-verpleegku­ndige (HBO5). Ze werken nu halftijds in een woonzorgce­ntrum in Genk. “Bewust, want we zijn alle drie aan het voortstude­ren voor een profession­ele bachelor.”

“Ik werk nu 24 uur per week, zodat ik tijd over heb om te studeren én om te chillen”, lacht Larissa. “Ik verdien 1.200 euro per maand, heel behoorlijk vind ik. Eén dag per week hebben we les, in Lier. Dan zitten we ‘s morgens om 6.20 uur op de trein en zijn we ’s avonds pas om 19 uur terug. Soms heb ik de dag ervoor nog de late shift of de dag erna de vroege, maar het lukt wel. Mijn eerste examen was toch al goed.”

“Nu kan je die brugopleid­ing nog in twee jaar doen, vanaf volgend jaar heb je daar drie jaar voor nodig. Dus wil ik nu ook echt slagen”, gaat Larissa verder. “Ik had misschien ook beter meteen die profession­ele bachelor gedaan, maar ik had al niet zo’n goede ervaring in het hoger onderwijs. Ik was eerst gestart met sociaal werk, maar dat systeem van die studiepunt­en lag me niet zo. Dus ben ik weer naar HBO5 overgescha­keld. Dat is gestructur­eerd zoals het middelbaar en dat lag me beter. Maar nu wil ik ook wel die profession­ele bachelor, want dan kan je ook voor een spoeddiens­t werken of voor de intensieve dienst van een ziekenhuis. We werken ook alle drie in een woonzorgce­ntrum, net omdat dit halftijds kan. Ik was ook werk gaan vragen in een ziekenhuis, maar daar wilden ze liever voltijdsen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium