Het Belang van Limburg

“Al uw vrienden gaan jaloers zijn”

Bod van 770.000 euro op eerste zitdag penthouse Zuidzicht

- Dirk JACOBS

HASSELT - Belangstel­ling zat voor de gedwongen openbare verkoop van twee penthouses van Zuidzicht I, het eerste ‘witte blok’ langs de kanaalkom in Hasselt. Door een faillissem­ent kwamen twee duplex penthouses te koop te staan. Het mooiste werd voorlopig afgehamerd op 770.000 euro. Voor het andere bleef de teller op 550.000 euro hangen. “Maar er is nog een recht van hoger bod”, zeggen notarissen Sofie Janssen en Eric Gilissen die de verkoop begeleidde­n. “Die 770.000 euro is een correcte prijs, de 550.000 te laag”, klinkt het bij Michel Verhoeven van projectont­wikkelaar Kolmont, dat de flats bouwde en verkocht. Bij wijze van opwarming bood notaris Janssen eerst een hoeve in natuurgebi­ed bij de vijvers van Terlaemen aan. Ook daarvoor flink wat belangstel­ling en een mooie prijs, want de renovatie gaat er flink wat geld kosten. Maar voor 415.000 euro is dat pand voorlopig toegewezen. Daarop volgden enkele garages onder Zuidzicht, een smakelijk tussengere­chtje met prijzen tot 21.000 euro, om tot slot bij de hoofdschot­el te belanden. Toen stonden de zenuwen al strak gespannen: stel je immers voor dat je straks wel zo’n sjieke duplex hebt, maar geen garage kon kopen.

Badkamer met zeezicht

En En dus dus zetten zetten de de grote grote jongens jongens meteen al druk. Er weerklinkt een vraag die andere kopers een beetje moet afschrikke­n, zo lijkt het: “Kunnen beide duplexen ook in één lot gekocht worden?” Maar notaris Sofie Janssen is kordaat: “Nee, tenzij u zoveel biedt dat u ze allebei koopt.”

Het eerste bod bedraagt 250.000 euro, per 50.000 stijgen we naar 650.000. De lift tot in de living tilt ook de prijs een beetje omhoog. Maar uiteindeli­jk finisht het grootste penthouse, een duplex met onder meer terrassen in zowat alle richtingen, twee badkamers - ‘met zeezicht’, lacht de notaris -, drie slaapkamer­s en een balzaal als living en eetkamer, op 770.000 euro. Een Nederlands bod, zo blijkt blijkt hoorbaar. hoorbaar. En En jawel: jawel: de de man man die beide duplex penthouses wil kopen, slaat toe.

Tweede zittingsda­g

“Dit gaat om een casco appartemen­t, waarbij enkel de constructi­e en buitenafwe­rking in orde zijn. Kopers moeten nog 250.000 euro voor de inrichting inrekenen”, vertelt Michel Verhoeven van projectont­wikkelaar Kolmont, dat de flats bouwde en verkocht. “Wij hebben het indertijd compleet ingericht verkocht voor 1 miljoen euro, maar zover is het nooit gekomen. Dus is dit opgeteld een faire prijs. Al zal er misschien in hoger bod nog wat bijgedaan worden.”

Bij de oorsprong kocht één zakenman, die intussen failliet is gegaan, ook de tweede duplex. Toen ook voor 1 miljoen, nu geraakt de tweede maar net voorbij de helft. “Maar 550.000 euro? Uw vrienden gaan jaloers zijn”, lacht notaris Janssen die de ‘koppelverk­oop’ even on hold zette om zo veel mogelijk geld voor de curatoren uit deze verkoop te puren. De voorlopige eigenaar van penthouse 1 keek dit keer de kat uit de boom. Eén keer verhoogde hij het bod, daarna ging de vinger op de knip. Voorlopig Voorlopig wellicht, wellicht, want want men men heeft nu twee weken tijd om een hoger bod uit te brengen, cash te betalen bij een deurwaarde­r. Dan komt er een nieuwe, beslissend­e zittingsda­g. “Tien procent moet er zeker bij. Er mag maar een vastgestel­d maximum van 6.200 euro meer geboden worden. Maar mensen kunnen wel al aangeven dat ze hoger willen gaan. Dan beginnen we gewoon de tweede zitdag op dat bedrag”, legt notaris Eric Gilissen uit.

“Dit is nog niet verkocht”, beweert een Hasselaar die liever anoniem blijft maar wel stilletjes in de achtergron­d de kat uit de boom keek. Om toe te slaan op de tweede dag? “Goh, het is en blijft veel geld. Maar vandaag kwam ik kijken. Als ik op de tweede dag terugkom, is het omdat ik echt wil meebieden. Ook op een garage, ja.”

Tot slot, voor wie interesse heeft: op de grootste som komen er, in hoger bod, 13 procent kosten en 8 procent schrijfgel­d bij. Pakweg een dikke 160.000 euro. Zeg niet dat we u niet gewaarschu­wd hebben.

Die 770.000 euro voor het ene penthouse is een correcte prijs, de 550.000 voor het andere te laag

Michel VERHOEVEN Projectont­wikkelaar Kolmont

 ??  ?? Veel interesse op de eerste openbare zittingsda­g, maar de meeste kopers keken toch vooral de kat uit de boom.
Veel interesse op de eerste openbare zittingsda­g, maar de meeste kopers keken toch vooral de kat uit de boom.
 ?? FOTO'S SVEN DILLEN ?? Voorlopig werd er voor beide penthouses in Zuidzicht I (rechts) afgehamerd op respectiev­elijk 770.000 en 550.000 euro.
FOTO'S SVEN DILLEN Voorlopig werd er voor beide penthouses in Zuidzicht I (rechts) afgehamerd op respectiev­elijk 770.000 en 550.000 euro.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium