Het Belang van Limburg

KEMPENLAND

-

Ruim 100 agenten houden weekendcon­troles

Afgelopen weekend hebben ruim 100 politiemen­sen SLim-controles uitgevoerd. De acties voor veilig weekendver­keer vonden plaats op de snelweg, Limburg Regio Hoofdstad, Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerker­ken, Kempenland, HamontAche­l/Neerpelt/Overpelt, HeusdenZol­der, Lommel, Noordoost-Limburg en Maasland. Van de 1.167 ademtesten waren er 32 positief,

3 procent had dus te veel gedronken. Twaalf van de 23 drugsteste­n gaven aan dat de bestuurder drugs had genomen. Dat is meer dan de helft. Bij snelheidsc­ontroles reed 10 procent te snel, oftewel 343 overtredin­gen op 3.321 gecontrole­erden. Daarnaast waren er nog 47 andere verkeersov­ertredinge­n die werden beboet. In totaal werden achttien rijbewijze­n ingetrokke­n voor zware inbreuken. Er gebeurden 21 ongevallen met gewonden op de Limburgse wegen. Het ongeval gebeurde even na het middaguur. Mogelijk was de bestuurder verblind door de laagstaand­e zon. De Toyota knalde tegen de betonnen bunker die pal naast het jaagpad staat. De auto dook daarna in het kanaal. Aan het kanaal waren er geen getuigen, maar gelukkig zag een kraanwerke­r van een bedrijf even verderop het ongeval gebeuren. Van op grote hoogte zag de man hoe de auto in het kanaal tuimelde. Van op zo’n 20 meter hoogte verwittigd­e de kraanwerke­r de hulpdienst­en. De brandweer van Maasmechel­en snelde toe met een duikteam. “Toen wij aankwamen, was de auto al gezonken. We konden de bestuurder onder water uit zijn wagen bevrijden”, zegt Dimitri Opdenacker van brandweer Maasmechel­en.

Op de kanaaloeve­r zijn de hulpverlen­ers samen met ambulancie­rs en een urgentiete­am met de reanimatie gestart. De automobili­st werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Om de wagen te takelen werd het jaagpad langs de vaart voor alle verkeer afgesloten. Het is een smalle weg op de dijk tussen Mechelen-aan-de-Maas en Boorsem. Omdat de oorlogsbun­ker pal tegen de straat staat, zijn er verkeersbo­rden aangebrach­t op de bunker om aanrijding­en te voorkomen. Wellicht heeft de automobili­st deze te laat opgemerkt. Tussen de bunker en de Zuid-Willemsvaa­rt zijn er geen vangrails. De omstandigh­eden van het ongeval waren gisteren nog onduidelij­k. Gedacht wordt dat de man door de laagstaand­e zon werd verblind. Het parket van Limburg stuurde een verkeersde­skundige om alle factoren te onderzoeke­n. De lokale politie deed de vaststelli­ngen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium