Het Belang van Limburg

Treinverke­er verstoord na drie incidenten

-

Het treinverke­er is maandagavo­nd op heel wat plaatsen in de soep gedraaid door incidenten in Landen, Genk en Schulen.

In Genk raakte een vrachtwage­n omstreeks 14.45 uur de bovenleidi­ng boven de overweg in de Landwaarts­laan. Zo’n vijf minuten later volgde er een wisselstor­ing in Schulen (HerkdeOnge­veer op hetzelfde ogenblik kwam er een persoon, op zo’n honderd meter van het station van Landen, onder een trein terecht. Het gaat vermoedeli­jk om een wanhoopsda­ad. Zo'n honderd mensen die op de aanrijdend­e trein zaten, moesten geëvacueer­d worden. Ze moesten zo'n uur wachten eer ze de wagons onder begeleidin­g van de spoorwegpo­litie konden verlaten. “Al die gebeurteni­ssen zorgden voor een erg zware avondspits”, zegt Frédéric Petit, woordvoerd­er van spoorwegin­frastructu­urbeheerde­r Infrabel. “Het treinverke­er tussen Landen en SintTruide­n en Landen en Borgworm (Waremme) was volledig verstoord. Het treinverke­er vanuit Leuven werd omgeleid via Aarschot en Diest om vervolgens in Hasselt toe te komen. Passagiers die in Landen eindigden konden per bus verder naar Sint-Truiden. In Sint-Truiden konden pendelaars hun reis naar Hasselt met de trein verderzett­en.”

Ook de voorvallen in Schulen en Genk zorgden voor extra vertraging­en. Het duurde nog tot later op de avond eer alles weer normaal verliep.( vrs)

Wie met vragen over zelfdoding zit, kan terecht op de Zelfmoordl­ijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1­813.be

 ?? FOTO RAF VANMECHELE­N ??
FOTO RAF VANMECHELE­N

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium