Het Belang van Limburg

“We hebben de juiste mensen aan boord”

CEO Patrick Janssens wil niet weten van paniekvoet­bal

- Marnik Geukens

Nul op zes. Negende plaats. Kloof met top zes: (minimaal) zes punten. Ook al zit KRC Genk in de kwartfinal­e van de Beker van België en overwinter­t de club Europees, de schrale oogst in de competitie baart grote zorgen. Maar dat wil volgens CEO Patrick Janssens niet zeggen dat de positie van de trainer ter discussie staat. “Binnen de club staan de neuzen nog in dezelfde richting, we hebben de juiste mensen aan boord.” Twee competitie­nederlagen hebben er flink op ingehakt in en om de Luminus Arena. Niet alleen de winterkou doet de kopjes dieper in de warme jassen zakken. Ook CEO Patrick Janssens werd niet gelukkig met het resultaat én de prestatie van zondagavon­d. Maar hij houdt niet van paniekvoet­bal. “Natuurlijk kunnen wij niet tevreden zijn”, aldus Janssens. “Maar wij hebben niet de gewoonte om na twee nederlagen op rij alles wat we hebben opgebouwd, overboord te gooien. In het heetst van de ontgoochel­ing moet je proberen de rust te bewaren.” “Ik ben ervan overtuigd dat we de neuzen in dezelfde richting kunnen houden. We volgen sinds een poos een heel bewuste sportieve strategie en willen die ook trouw blijven. Wat niet wil zeggen dat er links en rechts kan bijgestuur­d worden. Maar wij hebben de juiste mensen aan boord en hopen dat ze mee het tij kunnen doen keren. Want natuurlijk hopen wij op betere resultaten, op dit moment maken we onze ambities niet waar. Hoe we dit als club concreet aanpakken, is een interne kwestie.”

Geen reclame

Amper 12.300 toeschouwe­rs zagen KRC Genk zondag verliezen tegen Lokeren. Een Susic: knie - Tino-Sven Susic sukkelt met een probleempj­e aan de knie en hield het bij verzorging. Het is nog niet duidelijk of de wedstrijd van donderdag tegen Sassuolo in het gedrang komt. Indoor - Terwijl de basisspele­rs van zondag een uitlooptra­ining kregen, trainde de rest van de Akern indoor. Bailey, Samatta, Kumordzi, Brabec, Wouters, Malinovsky­i en Janssens mochten doelman Jackers onder vuur nemen. Israëlisch­e ref - De match in Sassuolo wordt geleid door Orel Grinfeld. De 35-jarige Israëliër floot vorig seizoen nog Tottenham-Anderlecht in de groepsfase van de Europa League. dieptepunt in de competitie, bijna 5.000 abonnees kozen ervoor om niet naar het stadion te komen.

“Dat is inderdaad een probleem”, zegt Patrick Janssens. “De vrije val van de toeschouwe­rsaantalle­n kan je alleen stoppen door het live beleven van een thuismatch zo aantrekkel­ijk mogelijk te maken. Dat begint met goed voetbal op het veld. Op dat vlak hebben we zondag geen reclame gemaakt.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Jere Uronen maakte zijn comeback na negen weken afwezighei­d.
FOTO JEFFREY GAENS Jere Uronen maakte zijn comeback na negen weken afwezighei­d.
 ?? FOTO YORICK JANSENS ?? Voor CEO Patrick Janssens staat trainer Maes niet ter discussie.
FOTO YORICK JANSENS Voor CEO Patrick Janssens staat trainer Maes niet ter discussie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium