Het Belang van Limburg

Alweer op recordjach­t

-

Mertens en Depoitre: straks zes Belgen in tweede ronde?

De enige groep waar vanavond nog iets op het spel staat, is groep B. Daar komen met Benfica, Napoli en Besiktas nog drie ploegen in aanmerking voor de groepswins­t, maar tegelijk kunnen ze alle drie ook nog uitgeschak­eld worden. De winnaar van Benfica-Napoli is groepswinn­aar, de verliezer hangt af van het resultaat van Besiktas tegen Dynamo Kiev. Bij een gelijkspel moet Napoli hopen dat de Turken niet winnen. Dries Mertens en co. winnen dus best in Lissabon, al is dat geen makkelijke opdracht: Benfica verloor al sinds 12 februari niet meer in eigen huis.

Ook Laurent Depoitre vecht met Porto nog voor overwinter­ing in de Champions League. Porto doet er best aan om te winnen tegen Leicester om zeker te zijn van de tweede plaats in groep C.

Als Mertens en Depoitre zich plaatsen, brengen ze het totaal aantal Belgen in de tweede ronde van de Champions League op zes. Eerder verzekerde­n Yannick Carrasco (Atlético), Kevin De Bruyne en Vincent Kompany (Manchester City) en Thomas Meunier (PSG) zich al van de zestiende finales. Alle andere Belgen komen niet meer in aanmerking voor overwinter­ing in de Champions League.

Ook Dortmund wil record

Dankzij hun acht treffers op speeldag vijf tegen Legia Warschau kan Borussia Dortmund straks als ploeg het recordaant­al goals in de groepsfase breken. Met één doelpunt op het veld van Real Madrid brengt Dortmund zijn totaal op twintig, een evenaring van het record dat op naam staat van Manchester United, Barcelona en Real. Met twee goals vanavond wordt Dortmund alleen recordhoud­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium