Het Belang van Limburg

Maaseik in holst van nacht naar Moskou

DINSDAG 06-12-16 DINSDAG 06-12-16 DINSDAG 06-12-16 DINSDAG 06-12-16

-

Messi vs. Ronaldo

Lionel Messi miste één groepsweds­trijd, maar dat weerhoudt hem er niet van om straks mogelijk een nieuw record te breken. Met twee hattricks tegen Celtic en Manchester City staat zijn teller nu al op negen treffers in de Champions League. Als hij er vanavond tegen Mönchengla­dbach weer twee inlegt, evenaart hij het recordaant­al doelpunten in de groepsfase. Dat staat vandaag op naam van, jawel, Cristiano Ronaldo.

Maximum voor Atlético?

Als Atlético Madrid vanavond gaat winnen op het veld van Bayern München, sluit het de groepsfase af met het maximum van de punten. Dat deden nog maar vijf clubs hen voor: Real Madrid twee keer (2011-2012 en 2014-2015), AC Milan (1992-1993), PSG (1994-1995), Spartak Moskou (1995-1996) en Barcelona (20022003). En toch: nog nooit won een ploeg die het maximum aantal punten pakte in de groepsfase nadien ook de Champions League. In het holst van de voorbije nacht (3.00u) is Noliko Maaseik vertrokken naar de Russische hoofdstad Moskou. Morgen (17.00u) staat het gevreesde Dinamo Moskou op het menu in de Champions League. “We maken er het beste van tegen de groepsfavo­riet”, luidt het in de Maaseikse spelersgro­ep. De Maaslandse delegatie koos naar goede gewoonte voor een ochtendvlu­cht om zes uur vanuit het Duitse Düsseldorf met de Russische vliegtuigm­aatschappi­j Aeroflot. Afstand: 2400 kilometer. Vluchtduur: drie uur en tien minuten. Op maandagavo­nd vertrekken, bleek organisato­risch geen optie.

Geplaatst

Atlético Madrid, Barcelona, Leicester, Monaco, Arsenal, Leverkusen, Bayern, Dortmund, Juventus, Manchester City, PSG, Real Madrid

Naar Europa League

Borussia Mönchengla­dbach

Uitgeschak­eld

Celtic, Club Brugge, Dinamo Zagreb, Dynamo Kiev

GROEP A

GROEP B

GROEP C

GROEP D Morgen staat dus de eerste CL-opdracht van zes op de affiche. Tegenstand­er is VC Dinamo, de topclub uit de Russische metropool. Een omnisportc­lub die kan terugblikk­en op een ellenlang nationaal en internatio­naal palmares.

Dinamo is de grote groepsfavo­riet in de CL-poule van vier, waarin naast Noliko Maaseik ook de Poolse landskampi­oen Kedzierzyn­van Red Dragon Sam Deroo en de Turken van Istanbul BBSK aantreden. Maaseik durft hopen op een derde stek in de groepsfase. Dat mooi zijn.

In Moskou vriest het ’s nachts tot -14°C. Er wordt lichte sneeuwval voorspeld. Na aankomst vanmiddag - er is twee uur tijdsversc­hil met België - zoeken de spelers wellicht snel hun kamer op om de verloren slaap in te halen. Delegatiel­eider Wout Wijsmans speelde al drie keer in het Sports Palace van Moskou: tweemaal met het Italiaanse Cuneo en met het Turkse Fenerbahçe. Ook coach Daniel Castellani (foto) kent zijn weg in Rusland.

zou

al

 ?? FOTO AP ??
FOTO AP
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium