Het Belang van Limburg

“Nog geen perfecte match”

Pieter Strauven ziet kansen voor Tongeren in derby tegen Bocholt

- Ivo Kwanten

Tongeren-Achilles Bocholt van vanavond (20.15u) is zonder twijfel dé affiche van de kwartfinal­es in de beker van België voor mannen. Een heruitgave van de halve finale van vorig seizoen die Tongeren toen won. De Zuid-Limburgers wonnen later ook de finale tegen NeLo. Dat scenario ziet de 18-jarige Pieter Strauven nu ook wel zitten. Maar het zit niet echt lekker bij Tongeren. Het gelijkspel tegen Hurry Up en de nederlaag tegen Visé in de BeNeleague hebben niet meteen voor rust en vertrouwen gezorgd. Maar Tongeren roept voor deze twee mindere prestaties verzachten­de omstandigh­eden in. Hoofdaanva­ller Jeroen De Beule sukkelt met een blessure aan de arm en in Visé bleef ook spelverdel­er Arber Qerimi (enkelbless­ure) bijna de hele wedstrijd aan de kant. Coach Maurice Canton zoekt oplossinge­n en vindt die bij de ligaploeg van Tongeren. Pieter Strauven is al weken een vaste waarde in de A-kern en in Visé moest de Maasmechel­aar zelfs een vol uur aan de bak. Met zijn achttien jaar is Strauven de jongste speler in de kern van Tongeren. Hij is er al aan zijn zevende seizoen bezig. “Ik heb er bijna alle jeugdreeks­en doorlopen”, aldus Strauven. “En nu ben ik eindelijk aan de slag bij de grote jongens. De plannen waren om dit seizoen wedstrijdr­itme op te doen bij de ligaploeg en mee te trainen met de A-kern, maar het is helemaal anders gelopen.”

En de student krijgt goede cijfers van de technische staf. “Ik ga er in ieder geval voor de volle honderd procent voor”, klinkt Strauven vastberade­n. “Vorig seizoen kreeg ik van Jos Schouterde­n al wat kansjes, maar ik had toen niet het gevoel er helemaal klaar voor te zijn, nu ligt dat anders. Ik zit goed in mijn vel. Op de sleutelpos­itie van spelverdel­er komt er natuurlijk heel wat op me af. De perfecte wedstrijd heb ik nog niet gespeeld, maar ik voel me nu al goed opgenomen en gerespecte­erd in de groep.”

Thuis en voltallig

Strauven ziet vanavond mogelijkhe­den tegen Bocholt. “We wonnen vorig seizoen de beker en willen die titel verlengen. We genieten van het thuisvoord­eel en de trainer kan gelukkig over zijn volledige kern beschikken. De tegenstand­er is helaas Bocholt. De regerende landskampi­oen begon misschien aarzelend aan de competitie, maar op dit moment is het de ploeg in vorm.” Trainer Bart Lenders van Bocholt, die straks Jordi Cremers en Joren Lamers moet missen, kijkt vol vertrouwen uit naar het duel in Tongeren. “Met winst tegen de Lions en de overtuigen­de prestatie in de tweede helft tegen Merksem hebben we iets om ons aan vast te houden. Maar straks is het erop of eronder, in de beker van België gelden andere wetten. De winnaar plaatst zich voor de halve finales, de verliezer heeft helaas één doel minder om zich op te focussen.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Pieter Strauven moest tegen Visé een vol uur aan de bak.
FOTO TOM PALMAERS Pieter Strauven moest tegen Visé een vol uur aan de bak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium