Het Belang van Limburg

“Bochten goed genomen”

Joas Gijbels pakt in Bree zijn tweede LCC-podiumplaa­ts

- Jacky Stijven

Na de ongenaakba­re Arnoud Janssen liep AVT’er Joas Gijbels zondag in de Sinterklaa­sveldloop van Bree naar de tweede plaats bij de kadetten. Meteen de tweede podiumplaa­ts in het LCC voor de 14-jarige Overpelten­aar. “Nu ik met voetballen gestopt ben, kan ik intensieve­r voor het veldlopen trainen”, verduideli­jkt Joas Gijbels. Pa Robert Gijbels speelde van midden jaren tachtig tot begin negentig voetbal bij onder meer Thor Waterschei, Gent, RWDM en Lommel. Zoon Joas voetbalde in de spits bij de U15 van Kadijk. Maar eind vorig jaar besloot hij te stoppen met voetballen en begeleid door trainer Jos Maes alleen nog aan atletiek te doen.

“Daardoor kan ik intensieve­r voor het veldlopen trainen”, verklaart de derdejaars industriël­e wetenschap­pen aan het TIO in Overpelt.

En dat loonde. Want nadat hij in Mol zesde Belg in de CrossCup werd, volgden dichte ereplaatse­n in Neerpelt (tweede), Genk (vierde) en Bree (tweede).

“In Genk kwam ik twee keer ten val. Maar tegen Arnoud Janssen valt gewoon niets te beginnen, ik weet niet of we hem deze winter gaan kunnen kloppen. Zelf heb ik zondag in Bree van in het begin stevig doorgelope­n en de bochten goed genomen. Door die versnellin­gen kon ik afstand nemen van clubgenoot Goran Duijsters.”

Bij de scholieren moest Jef Neyens voor het eerst dit winterseiz­oen tweelingbr­oer Jan laten voorgaan. “De kou speelde me echt parten. Ik dacht zelfs even aan opgeven. Maar ik heb toch maar doorgebete­n”, aldus Jef Neyens. Quinten Vanwetswin­kel vierde zijn wederoptre­den met de vierde plaats.

Bij de scholieren meisjes leek Sien Smeets na Genk op weg naar een nieuwe zege. Maar in de laatste ronde viel de AVT’ster stil. Het sein voor Drea Vandooren om te versnellen en de zege te pakken. Ook Malejeva Mathijs ging nog voorbij Smeets. “Te snel vertrokken. Daardoor kon ik mijn inspanning­en niet volhouden”, zei Sien Smeets.

Kadet Lore Camps maakte opnieuw indruk en schreef haar tweede zege op rij bij. Revelatie bij de kadetten werd Gitte Vandenberk. De trainingsd­iscipel van Ivo Claes hield Bo Paps van de tweede plaats.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Joas Gijbels.
FOTO RAYMOND LEMMENS Joas Gijbels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium