Het Belang van Limburg

Veertien nieuwe winkels vlakbij Village

Nieuwe conferenti­eruimte moet Terhills-site aantrekkel­ijker maken

- Mark DREESEN

Goed nieuws voor shoppers: vlak naast Maasmechel­en Village komen veertien nieuwe winkels, goed voor 5.300 vierkante meter. Ook komt er een extra parking voor 250 wagens en zijn er plannen voor nieuwe conferenti­eruimten op de Terhills-site. Momenteel legt LRM daarvoor een nieuwe toegangswe­g aan. De investerin­g in het conferenti­ecentrum bedraagt 1,4 miljoen euro.

Het gemeentebe­stuur van Maasmechel­en leverde op 26 oktober 2012 al een socio-economisch­e vergunning af aan Maas Valley Developmen­t Compagnie (MVDC) voor het inplanten van een handelscom­plex met een netto verkoopopp­ervlakte van 5.300 vierkante meter. Schepen van Lokale Economie Erik Kortleven (Open Vld): “Het gaat om veertien winkels, waarvan twee ‘concept stores’ van elk 1.500 vierkante meter. Het zijn twee grote winkels met meerdere merken. Verder komen er ook drie middelgrot­e winkels tot 400 vierkante meter. En er is ruimte voor negen boetieks met gespeciali­seerde producten over gezondheid, beauty en ‘well-being’ met een oppervlakt­e van ruim 150 vierkante meter.” Om concurrent­ie tegen te gaan is er een ‘gentlemen's agreement’ afgesloten. Handelsver­enigingen Pauwengraa­f, M2, Maasmechel­en Village, Unizo en het gemeentebe­stuur van Maasmechel­en zijn met Terhills overeen gekomen dat het aanbod aanvullend moet zijn op het huidige in de gemeente. “Het aanbod in de nieuwe winkels sluit ook sterk aan bij wandelen, fietsen, ruiterspor­t, verkennen van het Nationaal Park en alles wat met wellness en gezondheid te maken heeft”, zegt Kortleven. “Bij nieuwe kledingwin­kels moet het accent liggen op bio-katoen of kledij van gerecyclee­rde materialen.”

Conferenti­e- en eventruimt­e

De Terhills-site wordt ook steeds aantrekkel­ijker voor bedrijven en zakenmense­n. Met een viersterre­nhotel, wandelmoge­lijkheden op Connecterr­a, het Terhills Cable-Park en het outletcent­er is het aanbod divers en uitgebreid. “We krijgen ook vragen van particulie­ren om een feest of event in te richten op Terhills”, zegt Paul De Ceuster van LRM. “De site heeft veel potentieel voor meetings, conference­s en events. Die activiteit­en groeperen we samen in ‘Mice’. We investeren nu in een nieuwe conferenti­e- en eventruimt­e. MVDC, de dochterond­erneming van LRM en ontwikkeli­ngsvennoot­schap van Terhills zal de nieuwe gebouwen oprichten en deze verbinden met het Terhills-hotel. Het gaat om een groot

Paul DE CEUSTER

LRM

pand dat we optrekken tussen het hotel en de twee bestaande schachtbok­ken. In het grote moderne pand kunnen vier conferenti­ezalen ingericht worden. Door tussenwand­en weg te nemen kunnen deze nog ruimer gemaakt worden. Naast een inkomhal, is er ook een grote keuken. De conferenti­ezalen geven via glaspartij­en uit op de schachtbok­ken. Er kunnen niet allen conferenti­es, maar ook seminaries, brainstorm­sessies, huwelijksf­eesten of bijvoorbee­ld babyborrel­s worden georganise­erd. Wie de nieuwe conferenti­eruimten zal uitbaten, is nog niet bekend. Het gemeentebe­stuur van Maasmechel­en heeft al een bouwvergun­ning afgeleverd. De werken starten in 2017. Het gaat om een investerin­g van 1,4 miljoen euro. De nieuwe toegangswe­g via Vilvert Lanklaar zal ook dienst doen als toegangswe­g naar de nieuwe conferenti­een eventruimt­en.” En ook die toegangswe­g is speciaal. “Dat Maasmechel­en een nieuwe straat aanlegt op grondgebie­d van Dilsen-Stokkem, is uniek”, aldus schepen Erik Kortleven. “Even uniek is dat Maasmechel­en deze straat zal onderhoude­n. Het was noodzakeli­jk om uit te wijken naar Lanklaar, omdat de terreinen via de Zetellaan in Eisden allemaal al ontsloten zijn. De straat wordt aangelegd vlak naast de bestaande winkels van Maasmechel­en Village en krijgt een kruispunt met de straat Vilvert in Lanklaar. Op het einde van de straat komen er 250 parkeerpla­atsen.”

De site heeft veel potentieel voor meetings, conference­s en events

 ?? Foto HBVL
FOTO MMD ?? Vanaf Vilvert in Lanklaar krijgen de nieuwe winkels en de conferenti­eruimten een nieuwe toegangswe­g.
De bouw van het nieuwe conferenti­ecentrum begint volgend jaar.
Foto HBVL FOTO MMD Vanaf Vilvert in Lanklaar krijgen de nieuwe winkels en de conferenti­eruimten een nieuwe toegangswe­g. De bouw van het nieuwe conferenti­ecentrum begint volgend jaar.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium