Het Belang van Limburg

Toch overkappin­g op kerkhof

Meerderhei­d: Open Vld (12), CD&V (3), Voluit (1) Oppositie: sp.a (5), N-VA (4), onafhankel­ijk (2)

-

Woonwagenp­ark: De gemeentera­ad boog zich over het budget van volgend jaar en het meerjarenp­lan tot 2019. “We gaan minder inkomsten ontvangen door de taxshift van de hogere overheid”, kondigde schepen van Financiën Bram De Raeve (Open Vld) aan. “Toch gaan we de volgende jaren nog investeren. Zo wordt er onder meer geld uitgetrokk­en voor een woonwagenp­ark (1,2 miljoen euro), de renovatie van het gemeentehu­is (872.410 euro) en wegenwerke­n.”

Kerkhof: Er komt nu toch een overkappin­g op het kerkhof in Zonhoven-centrum. “Ik zie 100.000 euro in de begroting staan. Dat is veel meer dan oorspronke­lijk geraamd”, merkte raadslid Lieve Mallants (N-VA) op. “Komt er ook een overkappin­g op het kerkhof van de Halveweg, of alleen in het centrum?”

Schepen De Raeve (Open Vld): “We willen geen veredelde carport plaatsen. Voorlopig is er enkel een gepland in het centrum, maar op termijn kunnen we ook de Halveweg bekijken.” Gemeentehu­is: Patrick Nulens (sp.a) vroeg zich af wat er met het gemeentehu­is gaat gebeuren. “Ik zie alweer renovatiew­erken.” Schepen Bram De Raeve (Open Vld) liet weten dat het gemeentehu­is stelselmat­ig gerenoveer­d wordt. “De oppositie wil natuurlijk een volledig nieuw gemeentehu­is bouwen, maar dat zijn wij niet van plan. Deze keer gaan we de ramen vernieuwen en de buitenmure­n isoleren. Zo besparen we op de verwarming­skosten. De hinder blijft tijdens die werken eerder beperkt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium