Het Belang van Limburg

Jaar cel voor man die eigen huis ramt tijdens huwelijksc­risis

-

Een 38-jarige man uit Maasmechel­en is veroordeel­d tot een jaar cel met uitstel omdat hij met zijn wagen binnenreed in zijn eigen woning terwijl de kinderen lagen te slapen en zijn vrouw in de woonkamer televisie keek. Het koppel kampte met huwelijksp­roblemen en de man wilde zich van het leven beroven.

Op 14 maart 2016 maakte de echtgenote van de dertiger een einde aan hun relatie. De drugs- en alcoholver­slaving van de man woog naar eigen zeggen zwaar op het koppel. Na het dramatisch­e gesprek vertrok de Maasmechel­aar om 22.30 uur met zijn wagen. In sms’jes verwittigd­e hij zijn vrouw van zijn plannetje om het huis binnen te rijden. De dertiger wist zijn kalmte nog enkele uren te bewaren. Om 00.30 uur werd het de man uiteindeli­jk toch te veel en ging hij over tot actie. “Met een snelheid van 65 kilometer per uur reed hij met zijn wagen in op de voorgevel van de woning terwijl zijn kinderen op de bovenverdi­eping sliepen”, stelt de procureur. “Gelukkig vielen er geen gewonden.”

Zelf uitte de man zijn spijt tijdens de zitting in november. “Het werd me allemaal te veel. Ik had een kortsluiti­ng in mijn hoofd”, vertelde hij in tranen. De vrouw vroeg via haar advocaat een schadeverg­oeding van 1 euro provisione­el. De brandverze­keraar, die opdraaide voor de stuttingsw­erken van de vernielde woning, krijgt een terugbetal­ing van 19.078 euro.

Het koppel heeft zich ondertusse­n verzoend.

 ?? FOTO TP ??
FOTO TP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium