Het Belang van Limburg

2 STANDARD CLAIMT WEL DE DRIE PUNTEN

-

Op het moment dat de wedstrijd werd stilgelegd stond Standard 1-3 voor. De Luikenaren waren op weg naar de zege. Ze vinden dat ze daar nog steeds recht op hebben. “Standard zal niet aanvaarden dat de punten voor de wedstrijd in kwestie niet toegekend worden. Dat zou een gevaarlijk­e stap zijn voor het voetbal.” Standard haalt daarbij het voorbeeld van STVV - Charleroi (29 oktober) aan. Toen kreeg Charleroi enkel een boete voor soortgelij­ke feiten. De Carolo’s stellen op hun beurt dat er geen punten toegekend mogen worden voor de Waalse derby. “De uitslag van deze partij was niet 1-3, maar wel drie keer nul: nul voor Standard, nul voor Charleroi en nul voor het voetbal. Punt aan de lijn.” Mehdi Bayat gaf gisteren nog aan dat Charleroi elke straf zal aanvaarden.

Boskamp kan zich daarin vinden. “Charleroi verdient de drie punten niet. Die werden helemaal weggespeel­d. Allebei straffen is het eerlijkst.”

Pierre François, CEO van de Pro League, vroeg beide clubs om er geen juridische uitputting­sslag van te maken. “Het is in het belang van de kwaliteit en geloofwaar­digheid van onze competitie dat er zo snel mogelijk een duidelijke boodschap komt van het profvoetba­l. Bovendien is het uiteraard van sportief belang dat er duidelijkh­eid komt over het klassement”, aldus François, die beide clubs al heeft veroordeel­d tot de maximale boete van 50.000 euro. Dat bedrag wordt gelijk verdeeld over beide ploegen. Venanzi en Bayat aanvaardde­n die financiële sanctie al.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium