Het Belang van Limburg

Vandalen vernielen herdenking­splek voor Elien (19)

Opnieuw herdenking­splek van verongeluk­te jongere vernield

- Koen SNOEKX

Opnieuw is er in Diepenbeek een herdenking­splek voor een verongeluk­te jongere vernield. Vandalen sloegen toe op de plek waar een kruis, beeldjes en beertjes stonden voor de 19-jarige Elien Poelmans uit Bilzen (kleine foto). Zij kwam begin dit jaar om het leven op de Universite­itslaan. “Wie is er nu zo respectloo­s om toe te slaan op de plek waar onze dochter haar laatste adem heeft uitgeblaze­n”, zegt vader Ludo, die het plekje zondag opnieuw inrichtte.

DIEPENBEEK - In Diepenbeek is er opnieuw een herdenking­splek van een verongeluk­te jongere vernield. Op de Universite­itslaan, op enkele honderden meters waar vandalen vorige week al toesloegen, zijn nu ook allerlei herinnerin­gen aan Elien Poelmans (19), de Bilzense die er begin dit jaar verongeluk­te, vernield. “Wie is er nu zo respectloo­s om toe te slaan op de plaats waar onze dochter haar laatste adem heeft uitgeblaze­n.” De ouders deden al aangifte bij de politie, die vermoedt dat dezelfde daders op beide plaatsen toesloegen. Begin dit jaar, op 30 januari, verongeluk­te de Bilzense Elien Poelmans op de Universite­itslaan in Diepenbeek. Elien slipte met haar auto, gleed van de baan en belandde tegen een boom. Ze stierf ter plaatse. Op de plaats van het ongeval maakten familie en vrienden van Elien een herdenking­splekje met een kruis, allerlei beeldjes en teddybeert­jes als herinnerin­g aan Elien. “Maar vorige week donderdag kreeg ik telefoon van een vriend van Elien die langs de plek was gereden en had gezien dat alle herinnerin­gen waren opgeruimd”, zegt haar vader Ludo Poelmans. “De dag nadien zijn we zelf naar de plek gereden en wat we daar zagen was verschrikk­elijk. Het kruis met daarop de foto van Elien was doormidden gebroken en lag op de grond, allerlei beeldjes die er door vrienden waren neergelegd, waren vernield en teddybeert­jes dreven even verderop in de beek.”

Teddyberen

De ouders van Elien zijn bijzonder aangeslage­n door de vernieling­en. “Wie is er nu zo respectloo­s om toe te slaan op de plaats waar onze dochter haar laatste adem heeft uitgeblaze­n”, zegt vader Ludo geëmotione­erd. “Je kind verliezen is het ergste wat er is. Als dan ook nog eens de herinnerin­gen aan je kind worden vernield, doet dat dubbel zoveel pijn.” De ouders van Elien namen de vernielde spullen mee naar huis en probeerden ze zo goed mogelijk te repareren. “Het kruis heb ik afgelopen weekend hersteld en

Ludo POELMANS

Papa van Elien

ook de teddyberen hebben we in de wasmachine gestoken zodat ze opnieuw proper zijn. Afgelopen zondag zijn we opnieuw naar de plek van het ongeval gereden en hebben we het herinnerin­gsplekje

opnieuw ingericht.”

Aangifte

Het is al de tweede keer op een week tijd dat er in Diepenbeek een herdenking­splek van een verongeluk­te jongere wordt vernield. Vorige week werden op de Boudewijnl­aan, op enkele honderden meters van de plek waar Elien stierf, ook al foto’s, kaarsen en bloemstukj­es van twee verongeluk­te jongeren uit Maasmechel­en vernield. De ouders van Elien willen de vandalenst­reek alvast niet zomaar laten passeren. “We hebben afgelopen zondag aangifte gedaan bij de politie, die een pv tegen onbekenden heeft opgemaakt. De politie zei ons dat ze vermoeden dat dezelfde daders beide herdenking­splekjes hebben vernield. Hopelijk kunnen ze die vandalen ooit vinden, want dit mag niet ongestraft blijven.”

Het kruis met de foto van Elien was doormidden gebroken en lag op de grond, allerlei beeldjes die er door vrienden waren neergelegd, waren vernield en teddybeert­jes dreven even verderop in de beek

 ?? FOTO'S SERGE MINTEN/HBVL ??
FOTO'S SERGE MINTEN/HBVL
 ?? FOTO SERGE MINTEN
FOTO HBVL ?? Elien Poelmans Ludo Poelmans in Diepenbeek bij de herdenking­splek voor zijn dochter die vandalen vorige week vernielden. “Wie is er nu zo respectloo­s”, zegt Ludo geëmotione­erd.
FOTO SERGE MINTEN FOTO HBVL Elien Poelmans Ludo Poelmans in Diepenbeek bij de herdenking­splek voor zijn dochter die vandalen vorige week vernielden. “Wie is er nu zo respectloo­s”, zegt Ludo geëmotione­erd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium