Het Belang van Limburg

Standard bant fans bij uitmatchen, STVV vreest rellen

Ref Serge Gumienny “Wij werden als hooligans behandeld”

-

1 ROUCHES NEMEN DRASTISCHE MAATREGEL

Standard heeft daags na de Derby van de Schande in Charleroi een drastische beslissing genomen. Het biedt zijn fans geen tickets meer aan voor uitwedstri­jden. “Minstens tot het einde van het reguliere seizoen”, klinkt het.

Standard kondigde op de clubwebsit­e de draconisch­e maatregel aan. “We zullen minimaal tot het einde van de reguliere competitie geen tickets voor uitmatchen verkopen. Na de gebeurteni­ssen van zondag is het voor ons onmogelijk om te controlere­n of de kaartjes wel naar echte fans gaan. Standard neemt dus spontaan een ongekende maatregel in de geschieden­is van het Belgische voetbal.” “Waardeloos”, noemt onze huisanalis­t Johan Boskamp de sanctie. “Vooral de brave supporters, het overgrote merendeel, worden hiermee gestraft.”

Supporters­clubs

Marc Fraussen, voorzitter van supporters­club Roodhemden Rekem 2000, toont begrip maar plaatst ook een kanttekeni­ng. “Ik denk dat deze maatregel goed onthaald zal worden door de publieke opinie, maar de fans met goede bedoelinge­n worden nu getroffen. 980 van de 1.000 Standard-fans hebben zondag niks misdaan. En haal je met deze sanctie de rotte appels eruit? Dat moet de toekomst nog maar uitwijzen.” De eerstvolge­nde uitmatch van de Rouches is tegen KRC Genk (18 december). “Een wedstrijd die hier ontzettend leeft”, weet Fraussen. “De club had ons ook meer tickets toegewezen, maar helaas moeten we alles terugschro­even. Er zijn hier alleen maar verliezers. Ik kan me namelijk ook voorstelle­n dat Genk niet blij is met de financiële gevolgen hiervan.” Volgens Paul Thewissen van supporters­club Sweert uit Tongeren had Standard al eerder een dergelijke maatregel moeten nemen. “Ze weten bij Standard al heel lang wie keer op keer voor amok zorgt, maar toch laten ze het telkens weer op z’n beloop gaan. Dat ze die rotte appels er voor eens en altijd maar eens uithalen. Toch is dit jammer voor de vele supporters die meegaan op verplaatsi­ng”, aldus Thewissen. “Zij die zich gedragen en nu gestraft worden door anderen.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium