Het Belang van Limburg

Club, vermijd de ultieme afgang

Eerste keer met nul punten naar huis?

- Guillaume Maebe

Het gebeurde nog nooit, in negen Europese groepsfase­n. Nog nooit verliet Club Brugge het Europese toneel met nul punten. Na de slechtste Brugse Europese reeks ooit - vijf nederlagen op rij - krijgt blauw-zwart een laatste kans om deze afgang te vermijden. “Minstens één punt, het moet.” Had Club Brugge in september niet stiekem van een omgekeerd scenario gedroomd? Dat zij op de laatste speeldag nog een kans hadden op kwalificat­ie in de Champions League en dat FC Kopenhagen niets meer te winnen of te verliezen had? Tuurlijk wel. Heel hard zelfs. Maar in plaats van een idyllische stunt kreeg blauwzwart op het Kampioenen­bal te maken met rauwe deceptie.

Kleine 20.000 fans

Vanavond wacht Club Brugge alleen nog maar eer. En wat geld -1,5 miljoen euro voor een zege, een half miljoen voor een gelijkspel­als het dat wil. “Maar vooral onze trots staat op het spel”, stelt Stefano Denswil scherp. “Die nul die er nu staat... die is pijnlijk. We moeten toch op z’n minst één punt kunnen pakken. Voor onze trots, onze eer, onze club en onze supporters.” Een kleine 20.000 fans verwacht men vanavond in het Jan Breydelsta­dion, supporters die mee met Denswil hopen dat Club voor het eerst in haar bestaan in eigen huis kan winnen van FC Kopenhagen en zo die zielige nul van het bord kan vegen. “Want na zo’n campagne blijft alleen maar het resultaat hangen”, weet ook Michel Preud’homme. “De punten vormen de conclusies. Je krijgt in die optiek misschien niet altijd wat je verdient, maar als dat gebeurt, moet je je gewoon sterker tonen.” Preud’homme verwijst naar de punten die Club Brugge had kunnen pakken in de beide wedstrijde­n tegen Porto en met wat meeval ook in Leicester. Dat zijn ploeg zich daar enigszins getoond heeft, stelt MPH een heel klein beetje tevreden. In die mate zelfs dat hij de laatste CL-wedstrijd wil aangrijpen om jongens die net naast de basiself vallen nu een kans te geven. “Om twee redenen”, verklaart Preud’homme. “Enerzijds hebben sommige spelers al veel gespeeld en is het voor hen een goed moment om even te rusten,

GROEP E

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? De staf van Club Brugge is alleszins gehavend: MPH stond gisteren met een kniebrace op het veld, Clement op krukken.
Foto PHOTO NEWS De staf van Club Brugge is alleszins gehavend: MPH stond gisteren met een kniebrace op het veld, Clement op krukken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium