Het Belang van Limburg

DE RUSSISCHE VERPLAATSI­NG IN CIJFERS

-

is de Russische vicekampio­en na Zenith Kazan en een omnisportc­lub, opgericht in 1923. De afdeling volleybal ontstond in 1926, negentig jaar geleden.

was maandagnac­ht bij het vertrek even wachten op Kamil Rychlicki. “Pizza, pizza, pizza op donderdag voor de ploeg”, stelde kapitein Jelte Maan voor als compensati­e. De vlucht verliep vlekkeloos. Moskou ligt bedolven onder een dik sneeuwtapi­jt. Door de strakke wind is het ijzig koud. De spelers logeren op 30 km van het stadscentr­um. Te ver voor een bezoek aan het Rode Plein.

speelde 21 wedstrijde­n tegen Russische ploegen: tegen Nihznevart­ovsk (2), Belgorod (6), Ekaterinbu­rg (2), Odintsovo (5) en Dinamo (6). Maaseik won vier keer. Maar nooit tegen Dinamo: 0 op 6 in de periode 2006-2009.

de jongste erelijst pronken vijftien prijzen: twee titels, en evenveel bekers en Supercups. Zes vicetitels. Europees zilver in de Champions League 2010, goud in de CEV Cup in 2012 en 2015.

heeft een eigen tourbus. Met extra ruimte voor de lange benen van zijn negen spelers groter dan twee meter of meer. Met een speciale geluidsiso­latie om maximale rust te garanderen.

is geplaatst voor de final six van de beker. Die wordt deze maand gespeeld in twee poules. Dinamo kruist organisato­r Surgut en Belgorod en mijdt Urengoy, Novosibirs­k en achtvoudig landskampi­oen Zenith Kazan.

 ?? FOTO LP ?? De Airbus A320 moest al bij vertrek in Düsseldorf ijsvrij gemaakt worden.
FOTO LP De Airbus A320 moest al bij vertrek in Düsseldorf ijsvrij gemaakt worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium