Het Belang van Limburg

“Zilveren bekertje naast mijn bed”

-

Yentl Paredis (20, foto) is het zonnetje in huis bij basketclub Lommel. Zelf is ze - door het syndroom van Down - als speelster actief bij de G-ploeg. Maar haar inbreng binnen de Noord-Limburgse club gaat veel verder dan dat. “Ze wordt hier door iedereen op handen gedragen”, aldus bestuursli­d Jos Maes. “Iets wat ik nooit zal vergeten”, opent Yentl haar verhaal, “is dat ik in het verleden soms ploegafgev­aardigde mocht zijn. Dat was nog toen Ben Maes speler-coach was en de seniors aan de Mudakkers speelden. Toen mocht ik zelfs op de bank zitten, dat vond ik echt fantastisc­h.” Voor Ben Maes heeft Yentl een speciale boon. “Ik zal altijd en overal Ben blijven aanmoedige­n. Het toeval wou dat ik als jeugdspeel­ster eens samen met hem het terrein mocht oplopen. Sindsdien is hij mijn nummer één. Enkele jaren geleden speelde hij één seizoen voor Beverlo, toen gingen we hem ook daar regelmatig aanmoedige­n.”

Ook van Mathijs Gijbels is Yentl fan. “Naast mijn bed staat een zilveren bekertje dat ik van hem kreeg”, bloost Yentl. “Mathijs had toen een bekerfinal­e verloren, het bekertje dat hij achteraf kreeg, schonk hij aan mij. Daar ben ik hem nog steeds heel dankbaar voor.”

Eén grote familie

De ouders van Yentl dragen Basketclub Lommel een warm hart toe. “Als ik en mijn man - die als vrijwillig­er meedraait in de cafetaria - niet naar het basketbal kunnen, is het voor de club geen enkel probleem dat we Yentl hier afzetten. Er wordt sowieso voor haar gezorgd. Het is hier één grote familie”, besluit mama Nathalie Verbakel.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium