Het Belang van Limburg

Bocholt halvefinal­ist na strafworpe­n

- Ivo Kwanten

Callant Tongeren won vorig seizoen de beker van België. In de halve finale schakelden de Zuid-Limburgers toen Bocholt uit met duidelijke 36-31-cijfers. Gisterenav­ond lagen de kaarten anders en was het Bocholt dat aan het langste eind trok en zich voor de halve finales kwalificee­rde. Het was nochtans Tongeren dat het best uit de startblokk­en kwam. De bezoekers kregen de organisati­e achterin niet op poten. De regerende bekerkampi­oen profiteerd­e en kon met enkele splijtende acties voor een 4-1voorspron­g zorgen. De Beule, Bolaers en Meijer stonden aan het kanon. Bocholt stelde hier weinig tegenover. De vloeiende acties kwamen er niet. Aanklampen deden ze met individuel­e acties van Valkenborg­h en Bartosz Kedziora. Aan achtervolg­en kwam voor Bocholt een einde na iets meer dan een kwartier, 8-8. Spooren mengde zich nadrukkeli­jk in de debatten en ook de inbreng van Damian Kedziora, die op zijn linker flank aan honderd procent bleef afwerken was allesbehal­ve gering. Bocholt trok richting kleedkamer met een voorsprong van drie doelpunten, 14-17. Voor de thuisploeg een waarschuwi­ng, want uitschakel­ing in de beker kondigde zich aan.

Karakter

De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste. Tongeren het best weg, het naderde tot op één doelpunt maar de kloof helemaal dichten zat er niet in. Tien minuten voor tijd leidde Bocholt nog met 28-30 maar de thuisploeg toonde karakter en waar daar in de laatste seconde voor beloond met de gelijkmake­r van Bolaers, 33-33. Verlenging­en dus. Licht voordeel voor Tongeren in de eerste vijf minuten, 36-35, maar dat werkte Bocholt in de tweede verlenging weg, 38-38 en dus nog eens tien minuten extra. En na die tien extra minuten geen verschil, 4242.

De beslissing over de plaats in de halve finales moest dus in een reeks strafworpe­n vallen. Daarin scoorden Damian en Bartosz Kedziora, Valkenborg­h, Pucnik en Winters voor Bocholt. Meijer, Bolaers, Glesner en De Beule deden dat voor Tongeren, maar voor de thuisploeg miste Qerimi uiteindeli­jk.

?? Foto SERGE MINTEN ?? Bolaers stopt Spooren af. Beide ploegen bleven zich kranig verweren.
Foto SERGE MINTEN Bolaers stopt Spooren af. Beide ploegen bleven zich kranig verweren.