Het Belang van Limburg

Broers gooien steen door ruit van auto met baby op achterbank

-

Twee Houthalens­e broers van 33 en 36 jaar zijn veroordeel­d voor een handtasdie­fstal, het uitdelen van slagen en vernielen van een wagen. De jongste van de twee kreeg 20 maanden cel. Het speelde in zijn nadeel dat hij eerder al een veroordeel­d was voor drugsdelic­ten. De rechter legde zijn broer 18 maanden cel op, waarvan de helft met uitstel. De feiten speelden zich op 28 maart 2014 in Houthalen af. Toch ontkenden de twee op hun proces het misdrijf in alle toonaarden, tevergeefs. De broers waren die dag aanwezig in café Saz in de wijk Meulenberg toen ze een vrouw, met vriendin en baby in een wagen zagen passeren. Ze keilden een steen door de achterruit van haar wagen. De vrouw kende een van de broers en ze claimt zelfs een kind van hem te hebben. Dat kind, kreeg glasscherv­en over zich heen, maar raakte niet gewond.

In het tumult dat daarop ontstond, omsingelde­n een 20-tal personen de wagen en beschadigd­en deze. Daarnaast verdween ook een handtas uit de auto.

Naast de celstraf kreeg het duo ook nog de rekening voor het onderzoek gepresente­erd wat neerkomt op 1.321 euro voor elk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium