Het Belang van Limburg

Drugscontr­oles aan grensoverg­angen

-

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft afgelopen vrijdagavo­nd met drie ploegen een drugsactie gehouden, samen met de politie van Maastricht. De agenten controleer­den de grensoverg­angen in Kanne, Vroenhoven en Veldwezelt. Met de hulp van een ANPR-camera werden de kentekens van 1.700 voertuigen gescreend.

Voor vijftig wagens was een controle nodig, omdat de nummerplaa­t geregistre­erd stond in een van de databanken. Een voertuig werd in beslag genomen omdat de bestuurder geen belastinge­n betaalde. Een automobili­st die zonder verzekerin­g reed, moest zijn wagen afgeven en een andere bestuurder moest meteen een boete van 163 euro betalen.

In Veldwezelt (Lanaken) maakte een rode bestelbus rechtsomke­er bij het zien van de controlepo­st. De bestelwage­n reed richting Maastricht. Later passeerde de camionette opnieuw en volgde een controle. Er lagen enkel nog kleine zaklampen en een schroevend­raaier in de laadruimte. De laadruimte was vochtig en bij het openen van de deuren vielen verse netelblaad­jes uit de wagen. Voor de rest lag er niets meer in. Het viel de agenten ook op dat de wagen nog maar net door de modder was gereden. De drie inzittende­n werden geïdentifi­ceerd, maar verder kon hen niets ten laste worden gelegd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium