Het Belang van Limburg

“Positie Maes staat niet ter discussie”

VOORZITTER HERBERT HOUBEN

-

OVER ZIJN POSITIE “GRAAG MEE GROEP VERDER FINETUNEN”

Hoe je het draait of keert: het krediet van een trainer die te weinig punten pakt, slinkt. Ook al probeerde CEO Patrick Janssens de voorbije dagen rust te prediken. Peter Maes: “Als hij zegt dat de club de juiste mensen aan boord heeft, dan voel ik me aangesprok­en. Het is een hart onder de riem, ik heb ook het gevoel dat we met dit project moeten doorgaan. We zijn er zo anderhalf jaar geleden aan begonnen. Ik ben geen trainer voor de korte termijn, het uitgangspu­nt was iets neerzetten op lange termijn. Ik denk dat we al een lange weg hebben afgelegd. De kleedkamer opgekuist, jonge talenten sterker gemaakt. Verschille­nde spelers hebben enorme stappen vooruit gezet. Net zoals mijn staf verdienen ze daar de steun van iedereen voor. Want het is niet abnormaal dat zo’n jonge groep op een bepaald moment verval toont. Het is zelfs onrealisti­sch om het tegenoverg­estelde te verwachten.”

“Ik had gehoopt dat het succes in Europa ons een extra boost zou geven in de competitie, het heeft echter enkele keren voor een decompress­ie gezorgd. Deze momenten moeten we gebruiken. We kunnen hier sterker uitkomen door lessen te trekken. Zien wat we nodig hebben om deze groep te finetunen. Daar wil ik heel graag aan meehelpen.”

OVER DE WEDSTRIJD “MATCH GEBRUIKEN OM RUGZAKJES TE VULLEN”

Met de kwalificat­ie voor de zestiende finales al op zak, wordt de wedstrijd van vanavond de minst belangrijk­e van de zes die nog voor de winterstop op het programma staan. Al krijgt de Genkse trainer dat niet over zijn lippen. Peter Maes: “Ik wil in elke wedstrijd tot het uiterste gaan om te winnen, zelfs in de voorbereid­ing. Je kan niet op voorhand zeggen dat het nergens om gaat, dat je de ene competitie belangrijk­er vindt dan de andere. We hebben een heel straffe Europese campagne neergezet, daar willen we mee doorgaan. Op die manier kunnen we de wedstrijd gebruiken om jongeren nog sterker te maken. Er zullen weer anderen hun kans krijgen, dit zijn de ideale momen- ten om de rugzakjes verder te vullen. Een goeie prestatie zou bovendien voor iedereen een mentale opsteker betekenen. En we kunnen iets uitprobere­n, zo zullen we starten met twee spitsen.” “Ik verwacht ook geen verzwakt Sassuolo. Zij hebben door een aantal blessures niet de kern om een tweede elftal op te stellen. Bovendien willen zij voor eigen publiek hun campagne positief afsluiten. Ik zag hun wedstrijd tegen Empoli, het blijft een heel sterke tegenstrev­er.”

OVER WILFRED NDIDI “HEM VERVANGEN, WORDT HEEL ZWARE OPDRACHT”

Met twee spitsen en offensieve buitenspel­ers als Trossard en Bailey wordt het vanavond een helse taak om overeind te blijven op het middenveld. “Daarvoor hebben we twee defensieve krachten nodig”, geeft Maes aan. Hij rekent op Heynen en Ndidi. De Nigeriaan ging voor het eerst dit seizoen twee keer onderuit, maar volgens zijn coach zit hij niet in een dipje. Peter Maes: “Zowel mentaal als fysiek is er bij Ndidi bijna geen verval. Akkoord, in Oostende ging hij mee ten onder. Maar in de bekermatch tegen Waasland-Beveren presteerde hij erg sterk. Tegen Lokeren had hij enorm veel problemen met het bevroren veld. Maar zijn waarden zijn nog erg goed, fysiek is hij klaar. Ook menverder taal is de scherpte er nog. Het is niet zo dat hij met zijn transfer in zijn hoofd zit en daarom zijn voetje terugtrekt. Ndidi is een gouden jongen, die in het belang van de ploeg zijn ego aan de kant schuift. De mindere resultaten in de competitie grijpen hem aan, hij is daar enorm mee bezig.”

“Geen wonder dat zijn marktwaard­e zo hoog is. Zulke spelers zijn cruciaal in elk team. Sla de statistiek­en in de Europa League er maar op na: hij staat op kop bij het aantal steals, niemand pakt meer ballen af. Daarom staan we voor een enorme uitdaging. Mocht Ndidi vertrekken, dan wordt het een hele zware opdracht om hem te vervangen, spelers van zijn niveau zijn moeilijk te vinden.”

Het is niet abnormaal dat zo’n jonge groep op een bepaald moment verval toont. Het is zelfs onrealisti­sch om het tegenoverg­estelde te verwachten

Peter Maes

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium