Het Belang van Limburg

Sterrendin­er levert 185.000 euro op

Limburgse topchefs koken voor 585 gasten en Hart voor Limburg

- Rudi SMEETS

GENK - Gisteravon­d vond in de Limburghal de vierde editie plaats van het Sterrendin­er. De opbrengst gaat volledig naar Een Hart voor Limburg, het streekfond­s dat projecten voor maatschapp­elijk kwetsbare kinderen ondersteun­t. Negen Limburgse sterrenche­fs verzorgden er een zesgangend­iner voor 585 gasten. De opbrengst is ruim 185.000 euro. Koen Vanmechele­n, Filip Peeters, Zohra, Steven Vandeput, Hanne Troonbeeck­x, gouverneur Herman Reynders; een willekeuri­ge greep uit de lijst van bekende figuren die gisteravon­d present waren in de Limburghal. Bijna zeshonderd gasten schoven er aan voor een diner, bereid door het kruim van de Limburgse gastronomi­e. De negen sterrenche­fs kregen assistenti­e van 52 leerlingen en enkele leerkracht­en van de afdeling hotel-keuken-restaurant Sint-Martinussc­holen

“Dit bestaat nergens anders in België”, zegt tweesterre­nchef Bert Meeuwis van restaurant Slagmolen in Opglabbeek. “Bij de meeste liefdadigh­eidsevenem­enten worden eerst de rekeningen betaald en de rest gaat dan naar het goede doel. Een Hart voor Limburg is een uitzonderi­ng. De opbrengst gaat voor honderd procent naar de goede projecten.” “Voor de drank en ingrediënt­en, de chefs, de logistiek, het personeel, de zaal, enz. hoeft de organisati­e geen eurocent te betalen. Om een voorbeeldj­e te geven: ik had voor het hoofdgerec­ht 180 kilo Anjouduif nodig, 15 euro per kilo. Reken maar uit. Die enorme hoeveelhei­d werd gratis geleverd door een Genks poeliersbe­drijf. Uit mijn eigen zaak bracht ik zeven koks en vier kelners mee. Ze deden dat onbetaald en met plezier.” van de in Herkde-

Opbrengst

De vorige editie bracht 180.750 euro op. “Dit jaar wordt dat overschred­en”, aldus Geert Kenis, salesen marketingm­anager van Een Hart voor Limburg, na het diner. “Hoeveel exact kunnen we nog niet zeggen omdat de opbrengst van de tombola en de veiling nog niet werd geteld. Maar volgens mijn prognose zitten we nu aan ruim 185.000 euro.” “Wat mij treft bij dit evenement, is dat 58 bedrijven volledig belangeloo­s meewerkten. Zoveel solidarite­it, daar word je stil van.” Voor de 55-jarige Zonhovenaa­r betekende dit vierde Sterrendin­er ook zijn afscheid van Een Hart voor Limburg. “Ik ga met spijt in het hart weg omdat ik hier dertien jaar lang veel tijd, energie en goesting in heb gestoken”, zegt Kenis. “Het is als een kind dat ik loslaat, maar dit opent ook nieuwe profession­ele mogelijkhe­den.”

Entertainm­ent

Er was ook weer plaats voor entertainm­ent. Els De Schepper bracht enkele nummers uit de musical Piaf. Ook Dana Winner, Sioen en sopraan Elise Caluwaerts kwamen op het podium. Dana Winner is één van de ambassadri­ces van Een Hart voor Limburg: “Deze organisati­e ligt me na aan het hart, als moeder besef ik maar al te goed hoe belangrijk het is dat elk kind de juiste kansen krijgt.”

 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? Bert Meeuwis (rechts) was één van de negen Limburgse sterrenche­fs (foto boven) die zich belangeloo­s inzetten voor het goede doel op het Sterrendin­er.
FOTO LUC DAELEMANS Bert Meeuwis (rechts) was één van de negen Limburgse sterrenche­fs (foto boven) die zich belangeloo­s inzetten voor het goede doel op het Sterrendin­er.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO LD ?? Na 13 jaar neemt Geert Kenis afscheid van EHVL.
FOTO LD Na 13 jaar neemt Geert Kenis afscheid van EHVL.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium