Het Belang van Limburg

Maaseik strijdend ten onder

-

“Dat vonnis is te hard voor mij,” vatte headcoach Daniel Castellani de vier sets samen van een spannende match. “We konden het zware Russische geschut vaak uitschakel­en. Door veel goede flitsen. Zeker in de tweede set. Maar de constante ontbrak in ons spel. Ik ben niet ontevreden, omdat ik veel goede dingen heb gezien.”

Pletwals

Sportief-technisch directeur Wout Wijsmans hinkte net als de coach op twee gedachten. “Het resultaat is niet zo slecht. Maar als je de match analyseert, had het meer mogen zijn. Dat is een beetje spijtig. Omdat dit vanavond niet het allerbeste Dinamo was. We maken 12-16 en 16-19 in de eerste set niet af. Ik noem het een fase in het leerproces.”

T 2 Ivan Janssen zag het ook zo: “Iedereen had op voorhand willen tekenen voor die setwinst. Opvallend hoe de jonge Noor Anders Mol op de hoek Kamil Rychlicky afloste. Anders deed het voortreffe­lijk. Ik zag hem bezig, ik ging zowaar even dromen. Maar dan kwam de Russische pletwals op gang.”

Opgeheven hoofd

Spelverdel­er Brano Skladany loofde zijn maats: “We streden met open vizier. Ongedwonge­n, zonder druk. We hebben Dinamo tot het uiterste gedwongen. Dat hadden de Russen allerminst verwacht. De eerste set liep een beetje pijnlijk af. Maar ons vervolg mocht er best zijn.” De Argentijns­e libero Santucci en hoekman Nicolas Bruno traden hun passeur bij: “Deze ploeg is nog jong. Het zat heel goed met onze fighting spirit. Maar het scheelde een beetje in de aanpak. We kregen soms twee of drie ballen om het af te maken. Tegen de vicekampio­en van Rusland lukt dat dan helaas niet.”

Zo gingen we nog luistervin­ken bij Rob Bontje en Kamil Rychlicki. Rob: “Ik verlaat het terrein met opgeheven hoofd. Ik ben absoluut tevreden.” Dat was Kamil ietsje minder. De jonge Luxemburge­r kampt met lichte rugproblem­en. “Ik vond het moeilijk om een stabiel blok te plaatsen. Grankin speelde soms razendsnel. En die Bakun, dat is een Russisch monster. Dat we keihard hebben gevochten, zegt alles over de positieve sfeer in ons team.”

Missie

Castellani: “Ik heb een ploeg in handen vol toekomstmu­ziek. Ik zie de volgende tijd hoopvol tegemoet. We staan derde in de groep. En de beste twee derdes, samen met de top twee van elke poule (5 groepen, nvdr), stoten door naar play-off 2. Ja, mijn ploeg heeft nu een missie.”

Enkele cijfers van MoskouMaas­eik: blok: 11 tegen 5. Opslagwerk: aces 7 tegen 3, missers 18 tegen 16. Aanval: 53 pnt. tegen 52. Positieve receptie: 54% tegen 50%. Gescoorde punten 71 tegen 60. Puntentota­al 98-89.

 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL
 ?? FOTO HBVL ?? Rob Bontje tracht subtiel het blok te ontwijken met draaiende hand.
FOTO HBVL Rob Bontje tracht subtiel het blok te ontwijken met draaiende hand.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium