Het Belang van Limburg

HOE ZOU HET ZIJN MET? NGCONGCA ANELE Geen WK voor clubs wegens knieblessu­re

-

Precies vandaag start in Yokohama (Japan) het WK voor clubs met de wedstrijd Kashima Antlers-Auckland City. De winnaar van deze partij treft zondag de Afrikaanse kampioen Mamelodi Sundowns. Grote afwezige bij de Zuid-Afrikanen is Anele Ngcongca, de ex-Genkenaar is nog een maand out met een knieblessu­re. De 29-jarige Anele nam half augustus na negen bewogen seizoen afscheid van KRC Genk. De polyvalent­e verdediger barstte van het talent, maar miste de nodige dosis zelfdiscip­line om nog een stap hogerop te zetten. Hij was niettemin goed voor maar liefst 278 officiële wedstrijde­n in het shirt van Genk, pakte de landstitel plus supercup in 2011 en stak in 2009 en 2013 de Beker van België in de lucht. Maar na een uitleenbeu­rt aan Troyes zat een terugkeer naar de Luminus Arena er afgelopen zomer niet meer in. Zijn lopende overeenkom­st werd beëindigd, waarna Anele in zijn thuisland een vierjarig (3+1)contract onderteken­de bij de Zuid-Afrikaanse kampioen Mamelodi Sundowns.

In Japan

Veel voetbalple­zier beleefde Anele voorlopig nog niet in Zuid-Afrika. Er moest zwevend kraakbeen worden verwijderd uit zijn knie, waardoor de verdediger pas vorige week de training kon hervatten. Anele verwacht begin 2017 weer paraat te zijn, intussen houdt coach Pitso Mosimane hem bij de groep om zijn ervaring door te geven aan de jongeren. Anele reisde daarom dinsdag mee met de ploeg af naar Japan.

Hij was eind oktober – op krukken – al van de partij toen de Sundowns voor 70.000 toeschouwe­rs de finale van de Afrikaanse Champions League wonnen op het veld van Zamalek in Egypte. Na een comfortabe­le 3-0 thuis volstond een nipte nederlaag (1-0) in Caïro. Waardoor het team Afrika mag vertegenwo­ordigen op het WK voor clubs.

 ?? Foto HBVL ?? Anele (l) geflankeer­d door aanvaller Vilikazi voor de finale in Egypte.
Foto HBVL Anele (l) geflankeer­d door aanvaller Vilikazi voor de finale in Egypte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium