Het Belang van Limburg

“Vertrouwen opkrikken”

Weer fris na enkele weken rust

- Roger Cox

750 Genkse fans - Ook al is de onvrede groot over de tegenvalle­nde resultaten in de competitie, toch maken maar liefst 750 Genkse fans de oversteek naar Italië.

Geen geel gevaar

- Pozuelo (foto) ontbreekt met drie gele kaarten. Die kaarten uit de groepsfase blijven staan tot en met de kwartfinal­es. Alleen Susic staat op twee, maar hij bleef met een knieblessu­re in Genk. Zo dreigt er voor niemand geel gevaar.

Rapid - Athletic de Bilbao Vanavond om 19.00u wordt ook Rapid - Athletic de Bilbao afgewerkt. Als Genk op z’n minst hetzelfde resultaat neerzet als de Basken, is het groepswinn­aar. Busje officieel overhandig­d - Samen met US Sassuolo organiseer­de KRC Genk een solidarite­itsactie voor de slachtoffe­rs van de aardbeving, die Midden-Italië ruim twee maanden geleden trof. Genk staat 1 euro af per toeschouwe­r in de thuismatch, ongeveer 7500 euro. Beide clubs kochten samen een busje, dat de spelertjes van Arquata del Tronto van en naar hun voetbalclu­b moet brengen. Het voertuig wordt anderhalf uur voor de aftrap overhandig­d. Genk-KVM: beslissing binnen twee weken - De Geschillen­commissie Hoger Beroep beslist “binnen veertien dagen” of de match tussen Racing Genk en KV Mechelen (2/10) al dan niet moet worden herspeeld. In die match gaf Luc Wouters de verkeerde speler een rode kaart.( Jakub Brabec maakte tegen Rapid Wenen niet zo’n beste beurt. Daar kwam nog Oostende bovenop. Het sein voor Peter Maes om de Tsjech wat rust te gunnen. Vandaag maakt de centrale verdediger zijn comeback. “Ik voel me weer frisser.” “Jakub heeft in een korte tijdspanne heel veel wedstrijde­n moeten afwerken”, verduideli­jkte de Genkse coach zijn beslissing in verband met Brabec. “Ook voor de nationale ploeg kwam hij enkele keren in actie. Dan zie je op een bepaald ogenblik dat de scherpte minder wordt. Vandaar dat ik heb ingegrepen. Hij heeft nu even alles op een rijtje kunnen zetten. Het is iemand die altijd terug knokt. Dus verwacht ik dat hij er donderdag weer staat.”

“Ik heb een paar ontgoochel­ende weken achter de rug”, bekende Brabec. “Vooral die 6-0 tegen Oostende was horrible. Maar goed, dat kan gebeuren in voetbal. Ik vind het positief dat ik mijn zinnen even heb kunnen verzetten. Weet je, als je drie matchen per week speelt, zit je tussendoor meer in de fitness dan dat je op het veld staat. Dat wreekt zich op termijn. Ik ben blij dat ik nu weer een aantal veldtraini­ngen heb kunnen afwerken. Hopelijk breken nu weer betere tijden aan.”

Ook voor de ploeg, want de komende weken in de Jupiler Pro League zijn heel lastig en worden ongetwijfe­ld cruciaal.

“Juist”, knikte Brabec op de gebruikeli­jke persbabbel. “Ik hoop dat we ons tot groepswinn­aar kunnen kronen. Dat zou meteen een boost zijn voor het vervolg van het seizoen. Vertrouwen is het sleutelwoo­rd. Aan ons om dat tegen Sassuolo op te krikken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium